TevaTalk

Iäkkäiden lääkehoidon erityispiirteet ja riskitekijät

ILMOITTAUTUMINEN apteekkien farmaseuttiselle henkilökunnalle tarkoitettuun Iäkkäiden lääkehoidon erityispiirteet ja riskitekijät -verkkokoulutukseen ON PÄÄTTYNYT.

Ikääntyessä lääkehoitoa vaativat pitkäaikaiset sairaudet usein lisääntyvät ja asiakkaalla voi olla käytössä useita eri lääkkeitä. Oikein toteutettuna useiden lääkkeiden käyttäminen on kuitenkin turvallista. Ikääntyessä elimistö vanhenee ja lääkkeiden vaikutukset saattavat muuttua. Aikaisemmin sopinut lääke ei välttämättä enää olekaan paras vaihtoehto. Pitkään käytössä olleesta lääkkeestäkin voi ilmetä uusia haittavaikutuksia. Iäkkäille tyypillisiä lääkehaittoja ovat huimaus, lihasheikkous, suun kuivuminen, ummetus, tokkuraisuus ja väsymys.

Keskitymme tässä TevaTalk-verkkokoulutuksessa mm. Ikääntymisen fysiologisten muutosten vaikutuksiin lääkehoidon toteutumisessa sekä iäkkäille haitallisiin lääkkeisiin.

Asiantuntijana kuulemme lhka-proviisori, väitöskirjatutkija Jonna-Carita Kannista.

Tiistaina 19.9. klo 17.30 alkaen.

Verkkokoulutus päättyy kysymysten jälkeen viimeistään klo 19.00.

Ohjelma

17.30 Tervetuloa ja käytännön asiat, Teva
 17.40 Iäkkäiden lääkehoidon erityispiirteet ja riskitekijät

lhka-proviisori, väitöskirjatutkija Jonna-Carita Kanninen

18.20 Kysymykset & keskustelu

Varaa paikkasi jo nyt, mutta viimeistään 12.9. 

Lähetämme osallistumislinkin kaikille ilmoittautuneille verkkokoulutusta edeltävänä päivänä. Koulutus on maksuton.

Haluatko tallenteen?

Etkö pääse verkkokoulutukseen, mutta haluaisit nähdä sen jälkikäteen? Ilmoittaudu mukaan niin varmistat, että saat tallennelinkin sähköpostiisi.

Huom! Koulutus sisältää reseptilääkeinformaatiota ja on sen vuoksi tarkoitettu vain reseptin toimittamiseen oikeutetuille henkilöille. Lääkelaki velvoittaa meitä tarkistamaan jokaisen osallistujan soveltuvuuden.

Lämpimästi tervetuloa!

Teva-tiimi

Jonna-Carita Kanninen

lhka-proviisori, väitöskirjatutkija

Jonna-Caritalla on yli 10 vuoden kokemus lääkealan koulutuksien suunnittelusta ja kouluttamisesta sekä monipuolinen käytännön kokemus lääkehoidon arviointien teosta ikäihmisille (Vuoden terveysteko – Health Awards). Tällä hetkellä hän toimii tutkijana iäkkäiden terveystarkastuksiin liittyen.

NPS-FI-00168-05-2023