Webinaari

Mielenterveyslääkkeet ja ravitsemus -webinaari

Apteekista toimitetaan reseptillä erilaisia mielenterveyteen vaikuttavia lääkkeitä. Ravitsemus on osa mielenterveyskuntoutujan hoitoa ja se on syytä huomioida myös lääkehoidon näkökulmasta.

Farmasistin on hyvä tuntea ravitsemukseen liittyvät perusasiat, jotka voivat vaikuttaa mielenterveyskuntoutujan hoitoon. Mielenterveyslääkkeiden käyttöön liitetään usein ylipainon kertymisen mahdollisuus ja se saattaa turhaan vaikuttaa lääkkeiden säännölliseen käyttöön. Tasapainossa oleva lääkehoito on terapian ohella merkittävä tekijä mielenterveyskuntoutujan arjessa.

Farmasisti voi tukea lääkehoitoa paremmin ymmärtäessään elintapojen merkityksen mielenterveyskuntoutujan ylipainon taustalla ja omat vaikutusmahdollisuutensa toimitustilanteessa, sekä huomioidessaan tiettyjen lääkkeiden ja ravinnon yhteisvaikutukset.

Tule kuulemaan aiheesta lisää apteekkien farmaseuttiselle henkilökunnalle tarkoitettuun webinaariin.

Tiistaina 6.9.2022 klo 17.30 alkaen.

Ohjelma

17.30 Tervetuloa & käytännön asiat, Teva
17.45 Mielenterveyslääkkeet ja ravitsemus, proviisori, FaT, ravitsemusasiantuntija (ETM) Heli Bollström
18.30 Kysymykset & keskustelu

Webinaari päättyy kysymysten jälkeen viimeistään klo 19.00.

Varaa paikkasi jo nyt, mutta viimeistään 1.9. mennessä. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille osallistumislinkin webinaaria edeltävänä päivänä. 

Ilmoittaudu

 

 

 

 

Heli Bollström

Proviisori, (FaT), ravitsemusasiantuntija (ETM)

Helin ammatillisena intohimona on ravitsemuksen ja lääkehoidon yhdistäminen. Heli on työskennellyt usealla farmasian- ja ravitsemusalan sektorilla. Helistä on parasta, kun voi yhdistää tutkittua tietoa arjen käytäntöön lääkkeiden käytöstä ja terveellisestä ruokavaliosta.

Haluatko tallenteen?

Etkö pääse webinaariin, mutta haluaisit nähdä sen jälkikäteen? Ilmoittaudu mukaan, niin varmistat, että saat tallennelinkin sähköpostiisi.

Huom! Koulutus sisältää reseptilääkeinformaatiota ja on sen vuoksi tarkoitettu vain reseptin toimittamiseen oikeutetuille henkilöille. Lääkelaki velvoittaa meitä tarkistamaan jokaisen osallistujan soveltuvuuden.

 

Lämpimästi tervetuloa!                                                                                                                                                                                                              
Teva-tiimi

 

2022-130812_05_2022 / MULTI_FI_00717_05_2022