Webinaari

Nuorten mielenterveysongelmat -webinaari

Onko nuoruusikä nykyisin enemmän uhka kuin mahdollisuus? Nuorten mielenterveyspalveluiden tarve on kasvanut viime vuosina hurjasti ja jonot erikoissairaanhoitoon ovat venyneet pitkiksi. Koronapandemia lisäsi entisestään nuorten pahoinvointia, vaikka merkkejä avun tarpeen kasvusta on ollut jo aiemmin.

Webinaarissa pureudutaan nuorten ja nuorten aikuisten mielenterveysongelmien tunnistamiseen ja hoitoon. Keskustelemme nuorten mielenterveysongelmien erityispiirteistä ja verkostojen hyödyntämisestä hoidon tukena ja pohdimme, tulisiko nuoria hoitaa perusterveydenhuollossa, opiskelija- tai työterveyshuollossa vai erikoissairaanhoidossa.

Keskitymme hoidon peruspilareihin: psykososiaaliseen hoitoon, terapioihin ja mahdolliseen lääkityksen. Puhumme myös siitä, miten neuropsykiatriset ongelmat tulisi huomioida diagnostiikassa ja hoidossa. Mitä nopeammin ongelmiin päästään puuttumaan, sitä harvemmin ongelmat kroonistuvat ja komplisoituvat.

Nuorten mielenterveysongelmat – Tiistaina 27.9. klo 16.00 alkaen.

Ohjelma

16.00 Tervetuloa & käytännön asiat, Teva
16.10 Nuorten mielenterveysongelmat, Henry Karlsson, psykiatrian erikoislääkäri, dosentti, Recuror Oy/VSSHP
17.00 Kysymykset & keskustelu

Webinaari päättyy kysymysten jälkeen viimeistään klo 17.30.

Varaa paikkasi jo nyt, mutta viimeistään 21.9. mennessä. Lähetämme kaikille ilmoittautuneille osallistumislinkin webinaaria edeltävänä päivänä. 

Ilmoittaudu

 

 

 

 

Henry Karlsson

Psykiatrian erikoislääkäri, dosentti, Recuror Oy/VSSHP

Henry on psyykkisten häiriöiden parissa tutkimusta ja kliinistä työtä tekevä syntyperäinen turkulainen, joka on löytänyt koronan myötä tavallisen arjen, koivuklapien polttelun ja tv-sarjat.

Haluatko tallenteen?

Etkö pääse webinaariin, mutta haluaisit nähdä sen jälkikäteen? Ilmoittaudu mukaan, niin varmistat, että saat tallennelinkin sähköpostiisi.

Huom! Koulutus sisältää reseptilääkeinformaatiota ja on sen vuoksi tarkoitettu vain reseptin määräämiseen oikeutetuille henkilöille. Lääkelaki velvoittaa meitä tarkistamaan jokaisen osallistujan soveltuvuuden.

 

Lämpimästi tervetuloa!                                                                                                                                                                                                              
Teva-tiimi

 

2022-141586_06_2022 / MULTI_FI_00746_06_2022