Flunssa ja kuume

Paracetamol-ratiopharm 500 mg

Itsehoitolääke tilapäiseen kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen oireenmukaiseen hoitoon. Vaikuttava aine parasetamoli.

Tuote-edut

  • Kipua lievittävä vaikutus
  • Kuumetta lievittävä vaikutus
  • Yli 3-vuotiaille

Käyttötarkoitus

Paracetamol‐ratiopharmin vaikuttavalla aineella parasetamolilla on kipua ja kuumetta lievittävä vaikutus. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

 

Pienten lasten on usein vaikea niellä tabletteja. Kurkkukipu pahentaa tilannetta entisestään. Jos epäilet, ettei lapsi pysty nielemään tabletteja, käytä erityisesti lapsille kehitettyjä helpommin nieltäviä lääkemuotoja kuten oraalisuspensiota tai dispergoituvia tabletteja.

 

Paracetamol‐ratiopharm voidaan ottaa nesteen kera joko tyhjään mahaan tai ruokailun yhteydessä. Alkoholi saattaa lisätä parasetamolin maksatoksisuutta.

 

Lääkemuoto: tabletti. Pakkauskoko: 30 kalvopäällysteistä tablettia.

 

Alle 3‐vuotiaille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

 

Parasetamoli.

 

Älä käytä, jos

  • olet yliherkkä (allerginen) parasetamolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

 

Ole erityisen varovainen, jos sinulla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta tai toimintahäiriöitä tai jos nautit runsaasti tai säännöllisesti alkoholia.

Parasetamolilla on useita yhteisvaikutuksia muiden lääkevalmisteiden kanssa.

Paracetamol‐ratiopharmin sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Välttääksesi yliannostusriskiä, tarkista, etteivät muut käyttämäsi lääkkeet sisällä parasetamolia.

Tarvittaessa Paracetamol‐ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imettämisen aikana annosteluohjeen mukaisesti. Parasetamoli erittyy jonkin verran äidinmaitoon, mutta on epätodennäköistä, että sillä olisi vaikutusta lapseen.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat uneliaisuus, pahoinvointi ja oksentelu.