Flunssa ja kuume

Paracetamol+C ratiopharm

Itsehoitolääke vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvien kiputilojen kuten lihas- ja nivelkipujen sekä päänsäryn lievittämiseen ja kuumeen alentamiseen. Poretabletti sisältää 500 mg parasetamolia ja 200 mg askorbiinihappoa.

Tuote-edut

  • Nauti kylmänä tai kuumana
  • Sisältää C-vitamiinia
  • Sitruksen makuinen
  • Helposti puolitettava poretabletti myös lapsen flunssan hoitoon

Käyttötarkoitus

Paracetamol+C ratiopharm on tarkoitettu vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvien kiputilojen kuten lihas‐ ja nivelkipujen sekä päänsäryn lievittämiseen ja kuumeen alentamiseen. Lääkemuoto: poretabletti. Pakkauskoko 20 poretablettia. Alle 3‐vuotiaille ja jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan. Katso annostelu pakkauksesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Parasetamoli ja askorbiinihappo.

 

Älä käytä, jos

  • olet yliherkkä (allerginen) parasetamolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

 

Parasetamolilla on useita yhteisvaikutuksia muiden lääkevalmisteiden kanssa. Paracetamol+C ratiopharmin sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Välttääksesi yliannostusriskiä, tarkista, etteivät muut käyttämäsi lääkkeet sisällä parasetamolia.

Tarvittaessa Paracetamol+C ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana pienimmällä annoksella ja yksittäisin annoksin. Parasetamoli erittyy ihmisen rintamaitoon, joten tämän lääkevalmisteen käyttöä ei suositella rintaruokinnan aikana.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat uneliaisuus, pahoinvointi ja oksentelu.