TevaTalk

Iäkkäiden kipu-ja psyykelääkityksen sudenkuopat

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Tervetuloa lääkäreille suunnattuun TevaTalk-verkkokoulutukseen “Iäkkäiden kipu-ja psyykelääkityksen sudenkuopat” 27.9.2023.

Iäkkäiden kipu- ja psyykenongelmat ovat yleisiä ja aiheuttavat huomattavaa toimintakyvyn laskua. Kipu- ja psyykenlääkitystä iäkkäille valittaessa on kuitenkin pidettävä mielessä, että ikääntymiseen liittyy elimistön laaja-alaisia muutoksia. Yksilöiden välillä on suuria eroja eikä kalenteri-ikä suoraan kerro näistä muutoksista. Hyödyt ja haitat tulee punnita lääkkeen käyttöä aloitettaessa, sillä kerran aloitetun lääkityksen lopettaminen on haastavaa. On tärkeää miettiä myös, voisivatko lääkkeettömät hoitokeinot riittää tilanteessa.

Koulutuksessa käsitellään iäkkäiden kipu- ja psyykenlääkityksen optimoitua lääkehoitoa, monilääkehoidon haasteellisuutta huomioiden interaktiot ja haittavaikutusten riskit. Keskustelemme myös siitä, miten potilas on mahdollista saada sitoutumaan lääkehoidon oikeanlaiseen noudattamiseen.

Iäkkäiden kipu- ja psyykenlääkityksen sudenkuopat keskiviikko 27.9.23 klo 17.00 alkaen.

Ohjelma

17.00             Tervetuloa & käytännön asiat, Teva

17.05             Iäkkäiden kipu- ja psyykenlääkityksen sudenkuopat

                     Psykiatri Henry Karlsson ja fysiatri Juhani Juhola

18.00            Kysymykset ja keskustelua

Verkkokoulutus päättyy kysymysten ja keskustelun jälkeen viimeistään klo 18.30.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Huom! Koulutus sisältää reseptilääkeinformaatiota ja on sen vuoksi tarkoitettu vain lääkkeiden määräämiseen oikeutetuille henkilöille.

 

Lämpimästi tervetuloa!

MULTI-01038-06-2023 / 2023-163170