TevaTalk

Iäkkäiden kipu ja ravitsemus

Tervetuloa TevaTalk-verkkokoulutukseen keskiviikkona 22.5.2024.

Kroonista kipua sairastavan ihmisen mielessä ei useinkaan ole päällimmäisenä terveellinen ruokavalio. Kun kivut, väsymys, lääkkeiden sivuvaikutukset ja muut haasteet pyörivät mielessä, huomiokyky keskittyy siihen, miten selviytyä päivästä toiseen. Kipu voi viedä ruokahalun, jolloin keho ei välttämättä saa tarpeeksi ravintoa. Toisaalta kipu aiheuttaa lohtusyömistä – rasvainen ruoka ja makeat herkut kohottavat apeaa mielialaa lyhytaikaisesti, mutta pitkällä tähtäimellä ne vaikuttavat oloon heikentävästi.

Keskitymme tässä TevaTalk-verkkokoulutuksessa mm. siihen miksi ikääntyneen kipu pitää hoitaa ajoissa ja millainen merkitys ravitsemuksella on kivun hoidossa. Farmasistin on hyvä osata tunnistaa iäkkäiden kivun erityispiirteet sekä ymmärtää miten lääkkeet ja ruokavalio vaikuttavat tähän kokonaisuuteen.

Asiantuntijana kuulemme farmasian tohtori, ravitsemusasiantuntija (ETM) Heli Bollströmiä.

Keskiviikko 22.5. 2024 klo 17.30 alkaen.

 

Verkkokoulutus päättyy kysymysten ja keskustelun jälkeen viimeistään klo 19.00.

Ohjelma

17.30 Tervetuloa ja käytännön asiat, Teva
 17.40 Iäkkäiden kipu ja ravitsemus

Heli Bollström, farmasian tohtori, ravitsemusasiantuntija (ETM)

 

 

18.20 Kysymykset & keskustelu

Varaa paikkasi jo nyt, mutta viimeistään 15.5.2024 mennessä tästä

Lämpimästi tervetuloa!

Teva-tiimi

Heli Bollström

farmasian tohtori, ravitsemusasiantuntija (ETM) 

Heli työskentelee päätoimisesti Helsingin yliopistolla farmasian tiedekunnassa lehtorina. Lisäksi hän tekee osa-aikaisesti töitä apteekissa, pitää ravitsemusvastaanottoa apteekin terveyspisteessä, ohjaa liikuntaryhmiä senioreille sekä luennoi lääkkeiden ja ravitsemuksen yhteyksistä.

NPS-FI-00251-02-2024