Yleis- ja työterveyslääkärit

Riskitekijät iäkkäiden lääkehoidossa

Tervetuloa verkkokoulutukseen 1.2.2024.

Suomessa vähintään joka neljäs on yli 75-vuotias vuonna 2030. Tämän vuoksi on tärkeää tunnistaa iäkkäiden toimintakykyä heikentäviä riskitekijöitä ja kehittää ennaltaehkäiseviä toimia tukemaan heidän kotona-asumistaan. Ikääntyessä useiden elinten toimintakyky heikentyy, ja samanaikaisesti voi ilmetä monia sairauksia ja geriatrisia oireyhtymiä. Tämä voi johtaa useiden erilaisten lääkkeiden käyttöön yhtä aikaa. Haittavaikutuksien tunnistaminen iäkkäillä voi olla haastavaa niiden epätyypillisen oirekuvan vuoksi.

Tässä TevaTalk-verkkokoulutuksessa keskitymme mm. ikääntymisen fysiologisten muutosten vaikutuksiin lääkehoidon toteutumisessa sekä eri riskitekijöihin iäkkäiden lääkehoidossa. Asiantuntijana kuulemme lhka-proviisori, väitöskirjatutkija Jonna-Carita Kannista.

 

Torstaina 1.2.2024 klo 17.00 alkaen. 

Ohjelma

17.00             Tervetuloa & käytännön asiat, Teva

17.05             Riskitekijät iäkkäiden lääkehoidossa
                     proviisori, LHKA, väitöskirjatutkija Jonna-Carita Kanninen

18.00           Kysymykset ja keskustelua

 

Verkkokoulutus päättyy kysymysten ja keskustelun jälkeen viimeistään klo 18.30.

Varaa paikkasi jo nyt, mutta viimeistään 29.1.2024 mennessä tästä.

Lähetämme osallistumislinkin kaikille ilmoittautuneille verkkokoulutusta edeltävänä päivänä.

Haluatko tallenteen?                                                                     

Etkö pääse verkkokoulutukseen, mutta haluaisit nähdä sen jälkikäteen? Ilmoittaudu mukaan, niin varmistat, että saat tallennelinkin sähköpostiisi.

Huom! Koulutus sisältää reseptilääkeinformaatiota ja on sen vuoksi tarkoitettu vain lääkkeiden määräämiseen oikeutetuille henkilöille.

Lämpimästi tervetuloa!

2023-169589, MULTI-FI-01183  12/2023

 

Jonna-Carita Kanninen

proviisori, LHKA-pätevyys, LuK, väitöskirjatutkija

Jonna-Caritalla on yli 10 vuoden kokemus lääkealan koulutuksien suunnittelusta ja kouluttamisesta sekä monipuolinen käytännön kokemus lääkehoidon arviointien teosta ikäihmisille (Vuoden terveysteko – Health Awards). Tällä hetkellä hän toimii tutkijana iäkkäiden terveystarkastuksiin liittyen.