Lääkkeet vaikuttavina aineina ympäristössä –koulutuskiertue

Järjestämme yhteistyössä Helsingin yliopiston Generation Green –työryhmän kanssa apteekkien henkilökunnalle tarkoitetun koulutuskiertueen, jonka aiheena on Lääkkeet vaikuttavina aineina ympäristössä. Koulutusiltoja järjestetään kaikkiaan kuusi eri puolella Suomea.

Koulutusten tarkoituksena on avata ajankohtaista teemaa pintaa syvemmältä. Suurin osa ympäristöön päätyvistä lääkejäämistä on peräisin normaalista lääkkeiden käytöstä, joten rationaalisella lääkkeiden käytöllä on iso merkitys. Lääkealan kaikilla toimijoilla on mahdollista vaikuttaa positiivisesti ympäristön lääkejäämien hallintaan. Koulutuksen asiaosuudesta vastaa Generation Green -työryhmän jäsenet Jaakko Teppo ja Sanja Karlsson. Generation Green –työryhmän toimintaan voit tutustua täältä.

Koulutuspaikkakunnat vuonna 2020

Tampere           22.1.

Oulu                  12.2.

Turku                 22.4.

Helsinki             28.4.

Kuopio              16.9.

Seinäjoki           28.10.

Tervetuloa mukaan! Turun ja Helsingin koulutustilaisuuteen ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautumislinkit muihin tilaisuuksiin avautuvat n. kaksi kuukautta ennen koulutuspäivää.

 

 

Jaakko Teppo

Proviisori, tohtorikoulutettava, Generation Green –työryhmän jäsen

Jaakko on tohtorikoulutettavana Helsingin yliopiston farmasian tiedekunnassa, jossa hän viimeistelee väitöskirjaa. Lääkkeiden ympäristövaikutuksista hän kiinnostui jo opintojensa aikana. Aiheeseen hän on perehtynyt lisää toimiessaan Generation Green -ryhmän jäsenenä vuodesta 2014 alkaen.

Sanja Karlsson

MSc (Env.Microb.), BSc (Pharm.), Project coordinator Sudden project

Työskentelen projektisuunnittelijana Helsingin yliopistossa Farmasian tiedekunnan koordinoimassa lääkkeiden ympäristövaikutuksiin liittyvässä tutkimushankkeessa (SUDDEN-hanke). Koulutukseltani olen ympäristömikrobiologi ja farmaseutti. Generation Green -ryhmän toiminnassa olen ollut vuodesta 2016.