TevaTalk

Kuinka edistää lääkitykseen sitoutumista?

Ilmoittautuminen 30.11. TevaTalk-verkkokoulutukseen on päättynyt.

Vain puolet pitkäaikaissairaista käyttää lääkkeitään ohjeiden mukaisesti. Tämä heikentää lääkehoitojen vaikuttavuutta, potilaiden vointia ja elämänlaatua sekä lisää terveydenhuollon ja potilaan kustannuksia.

Kirsi Kvarnström on hakenut väitöskirjatutkimuksessaan uusia tulokulmia tutkia hoitoon sitoutumista. Avaintekijöiksi onnistuneeseen lääkehoitoon nousivat tutkimuksessa esiin sairauteen ja sen hoitoon liittyvät potilaan tiedot ja taidot, potilaan ja terveydenhuollon ammattilaisen välinen luottamus, vuorovaikutus ja tuki sekä riittävät resurssit.

Keskitymme tässä TevaTalk-verkkokoulutuksessa mm. siihen miksi pitkäaikaissairaat eivät käytä lääkkeitä kuten lääkäri on tarkoittanut, mitkä ovat huonon hoitoon sitoutumisen syitä, ja mitä me ammattilaiset voimme asian parantamiseksi tehdä.

Asiantuntijoina toimivat farmasian tohtori Kirsi Kvarnström ja terveyskeskuslääkäri Hélène Virrantaus.

Tule kuulemaan aiheesta lisää.

Torstaina 30.11.2023 klo 17.30 alkaen.

Ohjelma

17.30 Tervetuloa ja käytännön asiat, Teva
17.40

Kuinka edistää lääkitykseen sitoutumista?
farmasian tohtori Kirsi Kvarnström

18.30 Kysymykset & keskustelu

TevaTalk-lähetys päättyy kysymysten jälkeen viimeistään klo 19.00.

Haluatko tallenteen?

Etkö pääse lähetykseen mukaan, mutta haluaisit nähdä sen jälkikäteen? Ilmoittaudu mukaan niin varmistat, että saat tallennelinkin sähköpostiisi.

Huom! Koulutus sisältää reseptilääkeinformaatiota ja on sen vuoksi tarkoitettu vain reseptin toimittamiseen/määräämiseen oikeutetuille henkilöille. Farmasian opiskelijat voivat osallistua koulutukseen suoritettuaan pakolliset apteekkiharjoittelujaksot. Lääkelaki velvoittaa meitä tarkistamaan jokaisen osallistujan soveltuvuuden.

NPS-FI-00138-03-2023       2023-16928       MULTI-FI-01135-10-2023