23.5.2024

Hyödynnä koulutusyhteistyökumppania ja täydennä osaamistasi

Farmaseuttinen informaatio päivittyy, asiakkaat janoavat terveyteen liittyvää tietoa ja asiakaspalvelutilanteet ovat toisinaan haastavia. Miten sinä pidät huolta farmaseuttisesta osaamisesta muuttuvassa ja hektisessä maailmassa?

Me farmasistit olemme yksilöitä myös uuden tiedon omaksujina. Missä toinen oppii parhaiten lukemalla kirjoista, haluaa kollega lähteä lenkille ja laittaa verkkokoulutustallenteen kuulokkeista päälle. Jokaisen apteekissa työskentelevän henkilökohtainen ammatillinen velvoite on oman osaamisen ylläpitäminen ja me Tevalla haluamme olla tukemassa sitä.

TevaTalk-verkkokoulutukset – silloin kuin sinulle parhaiten sopii

Tunnetko sinä jo TevaTalk-verkkokoulutukset? Apteekkien farmaseuttiselle henkilökunnalle tarkoitettuja TevaTalk-verkkokoulutuksia on katsottu livenä ja tallenteina jo tuhansia kertoja. Palaute on erinomaista. Vuoden 2023 TevaTalk-verkkokoulutusten keskimääräinen tyytyväisyysprosentti oli 95,5 %.

Tämä jos mikä saa meidät uurastamaan uusien mielenkiintoisten ja ajankohtaisten aiheiden tuottamisessa tuleviin koulutuksiin.

Mistä kaikki alkoi – koronasta oli myös hyötyä

Vuonna 2020 korona pandemian vuoksi saimme idean tuottaa koulutuksia verkossa. Studiotasoisiin lähetyksiin löytyi oiva kumppani ja niin ensimmäinen apteekkien farmaseuttiselle henkilökunnalle suunnattu webinaari toteutettiin alkuvuodesta 2021. Aiheena oli Migreenin estohoidon uudet mahdollisuudet. Koulutus sai farmasistit liikkeelle runsain joukoin ja palaute oli rohkaisevaa. Tässä onnistuminen sysäsi liikkeelle verkkokoulutusten sarjan, josta emme osanneet alussa edes haaveilla.

Ensimmäisen verkkokoulutuksen voit katsoa https://www.tevafinland.fi/koulutukset/migreenin-estohoidon-uudet-mahdollisuudet/

TevaTalk-verkkokoulutuskonsepti kehitettiin, jotta voimme tarjota entistä laadukkaampia koulutuksia. Konseptin nimissä olemme pitäneet jo useita koulutuksia sekä apteekki että lääkäripintaan. Kunnianhimoinen TevaTalk-tiimimme työstää myös tulevaisuudessa uudistuksia ja parannuksia jo toimivaan konseptiin.

TevaTalk-verkkokoulutuksia järjestetään noin 4 kertaa vuodessa – kaksi keväällä ja kaksi syksyllä

Aiheet koulutuksiin poimimme osallistujien palautteista tai nostamme esiin alaamme koskevia ajankohtaisia teemoja. Koulutuksissa on tähän mennessä käsitelty mm. apteekin taloutta farmaseutin näkökulmasta, närästysasiakkaan kohtaamista, korostettu palveluvalinnassa tapahtuvan kipulääkeneuvonnan tärkeyttä sekä puhuttu ikäihmisten lääkityksen haasteista.

Upeat asiantuntijamme saamme mukaan kattavan verkostomme kautta. Haluamme nostaa apteekkialan osaajia näkyviksi asiantuntijoiksi silloinkin, kun kouluttajana toimii lääkäri.

Yksi suosituimmista verkkokoulutuksistamme on ollut tammikuussa 2023 toteutettu Apteekkitaloutta farmasisteille – kiitos vai kirosana, jonka voit katsoa: https://www.tevafinland.fi/koulutukset/apteekkitaloutta-farmaseuteille-kiitos-vai-kirosana/

Kaikki koulutustallenteemme ja asiantuntija-artikkelit löytyvät Tevan verkkosivuilta: www.tevafinland.fi. Koska koulutukset ovat tarkoitettu farmaseuttiselle henkilökunnalle ja sisältävät reseptilääkeinformaatiota, ovat ne katsottavissa Fimnet-tunnistautumisen kautta.

Tilaamalla Tevan uutiskirjeen saat kutsun koulutuksiin. Koulutukseen ilmoittautumalla saat myös koulutustallenteen katsottavaksi määräajaksi, vaikka et pääsisi mukaan itse lähetykseen. Uutiskirjeen tilaajana olet oikeutettu saamaan myös lääkäreille tarkoitettujen verkkokoulutusten tallenteet katsottavaksi. Tilaa uutiskirje tästä: https://bit.ly/3SOLjkU

Koulutamme apteekkien henkilökuntaa myös paikan päällä

Osaavat ja kokeneet apteekkiedustajamme ympäri Suomen kouluttavat apteekkien henkilökuntaa. Tällä hetkellä apteekeissa tapahtuvien kahvihuoneinfojen aiheena on päänsärky. Infossa käsitellään pääsäryn eri ilmenemismuotoja ja sitä, miten erottaa jännityspäänsärky migreenistä.

Edustajamme tarjoavat myös toimipaikkakoulutuksia, joissa pureudutaan apteekin varaston hallinnan tärkeyteen, farmasistien rooliin osana saatavuuden parantamista ja apteekin liiketoiminnan kannattavuuteen.

Jos haluat koulutuksen omalle työpaikallesi, olethan yhteydessä oman alueesi edustajaan.

Farmasistien lisäkouluttautuminen – tee osaamisesi näkyväksi

Oman ammatillisen motivaation takana on ajantasainen tieto sekä taito ja sen tuoma varmuus asiakaspalvelutilanteissa. Ammatillinen osaaminen tulee näkyväksi vain, jos se tehdään näkyväksi.

Sinä joka jo tunnet TevaTalk-verkkokoulutukset, muistathan vinkata kollegallesi sekä kertoa että koulutukset ovat maksuttomia ja niistä saa koulutustodistuksen.

Teva on apteekin arjen kumppani

Teva on apteekkien arjen kumppani. Tarjoamme monimuotoista ammatillista koulutusta veloituksetta. Verkkokoulutuksista on aina mahdollisuus tulostaa itselleen koulutustodistus. Asiantuntijoina on niin farmaseutteja, apteekkareja, lääkäreitä kuin Tevan omia asiantuntijoita. Laatu on meille tärkeää ja mittaamme tekemistämme jatkuvasti. Kuuntelemme asiakkaitamme toiveita herkällä korvalla. Toivomme, että juuri sinä saat apua ja tukea työhösi koulutustemme kautta.

Tervetuloa koulutuksiimme nyt ja jatkossa!

 

NPS-FI-00305-05-2024

Lue lisää: Farmasistin hyvät vuorovaikutustaidot tekevät asiakaspalvelusta vaikuttavaa

Lue artikkeli 

 

Maarit Elg

Digital Content and Communication Manager

Kirjoittaja on koulutukseltaan farmaseutti. Hän vastaa TevaTalk-verkkokoulutusten sisällöstä sekä toimii niiden juontajana. Takana on yli 30 vuoden kokemus lääkealalta. Sydämen asiana on saada farmaseuttinen osaaminen näkyväksi.