Päänsärkypäiväkirja

Migreeni on elämänlaatuun isosti vaikuttava sairaus, joka edelleen valitettavan usein jää diagnosoimatta. Usein syynä on yleinen vähättelevä suhtautuminen päänsärkyyn sairautena.

Migreenioireet ovat hyvin erilaiset – Osalla kohtauksia on satunnaisesti, mutta toisilla lamauttava kipu voi haitata elämää useita kertoja viikossa. Migreenikohtaukset voivat kestää 2–72 tuntia, ja usein voi esiintyä mm. työtehoa heikentävää ”aivosumua” ja muita jälkioireita. Migreeni voikin esi- ja jälkioireineen kestää jopa 5–7 vuorokautta.

Kokemuksia tämän sairauden kanssaelämisestä on yhtä monta kuin on migreenikkojakin. Lue Markuksen tarina tästä. Onneksi mahdollisuuksia sairauden hallintaan on olemassa yhä enemmän. Tutkimusten myötä sairautta ja sen syntymekanismia ymmärretään aiempaa paremmin. Lisääntynyt ymmärrys mahdollistaa uusien hoito- ja seurantakeinojen käyttöönoton.

Päänsärkypäiväkirja on konkreettinen työkalu päänsäryn toistuvuuden ja oireiden omaseurantaan. Huolellisesti täytetty päiväkirja auttaa myös terveydenhuollon ammattilaista vaikuttavan ja onnistuneen lääkehoidon toteutuksessa.

Lataa ja tulosta päänsärkypäiväkirja alta.

 

FI/CORPI/20/0010/02/2020

Lataa itsellesi päänsärkypäiväkirja

migreenipaivakirja_1080x1080

Päänsärkypäiväkirja

Lataa tästä päänsärkypäiväkirja talteen.

Lataa