Teva Finland Oy osana globaalia Teva-konsernia

Teva toimii globaalisti yli 60 maassa ja vahvasti paikallisesti juurtuneena Suomessa itsehoito- ja rinnakkaisvalmisteiden sekä alkuperäislääkkeiden parissa.

Teva maailmalla

Teva on globaali, maailman suurimpien lääkeyhtiöiden joukkoon kuuluva yritys, jonka ydinliiketoimintaa ovat laadukkaat itsehoitovalmisteet ja kohtuuhintaiset geneeriset rinnakkaisvalmisteet, innovatiiviset alkuperäislääkkeet sekä lääkkeiden raaka-aineet. Nykyään Teva toimii yli 60 maassa ympäri maailman ja työllistää noin 45 000 ihmistä. Maailmanlaajuiseksi toimijaksi yrityksemme on kasvanut useiden yritysostojen kautta. Yhteinen Teva–yritysnimi on otettu käyttöön maailmalla 1976. Se on hepreaa ja tarkoittaa luontoa.

Meidän tehtävämme Tevalla on mahdollistaa laadukkaita lääke- ja hyvinvointivalmisteita ihmisten arkeen. Tavoite onnistuneesta lääkehoidosta on koko toimintamme ytimessä. Sen peruspilareita meille ovat tuotteen laatu ja turvallisuus sekä saatavuus ja kustannustehokkuus. Lääkkeiden saatavuus on globaalihaaste, jonka puolesta teemme töitä joka päivä, niin Suomessa kuin muuallakin. Tevalla onkin ylläpidettävänään yksi maailman suurimmista ”lääkekaapeista”, vuosittain yli 200 miljoonalle ihmiselle.

Lue lisää Tevan globaalista toiminnasta alla olevasta linkistä.

Lue lisää

Teva–yritysnimi käyttöön myös Suomessa

Suomessa Teva on aloittanut toimintansa pienimuotoisesti jo 2000-luvun alkupuolella, mutta todellinen rantautuminen tapahtui vuonna 2010, jolloin Teva osti saksalaisen ratiopharmin, joka Suomessa tunnetaan parhaiten ”Laadukkaita lääkkeitä edullisesti” –lupauksestaan. Yhdistymisen jälkeen toiminta Suomessa jatkui ratiopharm –yritysnimen alla, Tevan MS-taudin ja syövän hoitoon tarkoitettujen alkuperäislääkkeiden myynnin ja markkinoinnin sulautuessa osaksi ratiopharmin paikallista organisaatiota. Yritysostot maailmalla saivat jatkoa 2016, kun Teva osti Allerganin geneerisen liiketoiminnan, Actavis Ltd:n, jonka geneeriset valmisteet ja itsehoitotuotteet olivat niin ikään monelle suomalaiselle tuttuja.

Syksyllä 2019 Teva -yritysnimi otettiin käyttöön myös täällä Suomessa.

Yrityksemme raikas logo ja väri ovat merkki uudistumisesta ja uudesta alusta. Yrityksemme tukijalkoina ovat edelleen tunnetut itsehoitotuotteet ja ratiopharm –nimiset rinnakkaisvalmisteet, mutta tulevaisuutta ovat biologiset lääkevalmisteet, joiden kehittämiseen ja saatavuuteen Teva vahvasti panostaa.

Teva Finland Oy

Teva Finland jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön: Innovatiiviset alkuperäisvalmisteet, kohtuuhintaiset rinnakkaisvalmisteet sekä tutut itsehoitotuotteet. Innovatiiviset alkuperäisvalmisteemme keskittyvät erityisesti neurologisiin sairauksiin, kuten migreenin hoitoon. ratiopharm® on tuotemerkki jonka suomalaiset tunnistavat* sekä meidän itsehoitotuotteissa että rinnakkaisvalmisteissa. Panostamme vahvasti ratiopharm® tuotemerkin elinvoimaan ja tunnettuuden kasvattamiseen.

Meille keskeistä on toimintamme asiakaslähtöisyys ja läpinäkyvyys. Meitä tevalaisia on Suomessa kaikkiaan vajaa 70, joista Keilaniemen toimistolla Espoossa reilu puolet ja toinen puolisko edustajan tehtävissä maakunnissa ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin organisaatioomme täällä. Paikallisesti tärkeimpiä tehtäviämme on huolehtia valmisteidemme laadusta, turvallisuudesta ja saatavuudesta – onnistuneen lääkehoidon puolesta.

Suomessa Teva Finland Oy on Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsen. Lääketieteellisten innovaatioiden syntymisen ja hoitojen kehittymisen kannalta yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa on välttämätöntä. Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsenenä olemme sitoutuneet julkistamaan terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille kohdistuvat taloudelliset suhteet ja etuudet. Vuoden 2019 osalta tiedot maksetuista etuuksista on julkaistu kesäkuussa. Raporttiin pääset tutustumaan täältä.

 

*Edelman, 2017 (N=1000)