Teva Finland Oy osana globaalia Teva-konsernia

Teva toimii globaalisti yli 60 maassa ja paikallisesti Suomessa itsehoito- ja geneeristen valmisteiden, sekä alkuperäislääkkeiden ja lääkkeiden raaka-aineiden parissa.

Teva maailmalla

Teva on globaali, maailman 15 suurimman lääkeyhtiön joukkoon kuuluva yritys, jonka ydinliiketoimintaa ovat laadukkaat itsehoitovalmisteet ja kohtuuhintaiset geneeriset rinnakkaisvalmisteet, innovatiiviset alkuperäislääkkeet sekä lääkkeiden raaka-aineet. Nykyään Teva toimii yli 60 maassa ympäri maailman ja työllistää noin 45 000 ihmistä. Maailmanlaajuiseksi toimijaksi yrityksemme on kasvanut useiden yritysostojen kautta. Yhteinen Teva–yritysnimi on otettu käyttöön maailmalla 1976. Se on hepreaa ja tarkoittaa luontoa.

Meidän tehtävämme Tevalla on mahdollistaa laadukkaita lääke- ja hyvinvointi-valmisteita ihmisten arkeen. Tavoite onnistuneesta lääkehoidosta on koko toimintamme ytimessä. Sen peruspilareita meille ovat tuotteen laatu ja turvallisuus sekä saatavuus ja kustannustehokkuus. Lääkkeiden saatavuus on globaalihaaste, jonka puolesta teemme töitä joka päivä, niin Suomessa kuin muuallakin. Tevalla onkin ylläpidettävänään yksi maailman suurimmista ”lääkekaapeista”, vuosittain yli 200 miljoonalle ihmiselle1.

Lue lisää Tevan globaalista toiminnasta alla olevasta linkistä.

Lue lisää

Teva–yritysnimi käyttöön myös Suomessa

Suomessa Teva on aloittanut toimintansa pienimuotoisesti jo 2000-luvun alkupuolella, mutta todellinen rantautuminen tapahtui vuonna 2010, jolloin Teva osti saksalaisen ratiopharmin, joka Suomessa tunnetaan parhaiten ”Laadukkaita lääkkeitä edullisesti” –lupauksestaan. Yhdistymisen jälkeen toiminta Suomessa jatkui ratiopharm–yritysnimen alla, Tevan MS-taudin ja syövän hoitoon tarkoitettujen alkuperäislääkkeiden myynnin ja markkinoinnin sulautuessa osaksi ratiopharmin paikallista organisaatiota. Yritysostot maailmalla saivat jatkoa 2016, kun Teva osti Allerganin geneerisen liiketoiminnan, Actavis Ltd:n, jonka geneeriset valmisteet ja itsehoitotuotteet olivat niin ikään monelle suomalaiselle tuttuja.

Nyt uusi lehti on kääntynyt myös meillä Suomessa. On tullut aika vetää kaikki palaset yhteen ja jatkaa yhtenä yrityksenä. Ihmiset, tuotteet, toimintatavat ja arvot säilyvät ennallaan, mutta kokonaisuudella on nyt syksystä 2019 alkaen uusi nimi – Teva Finland Oy.

Yrityksemme raikas logo ja väri ovat merkki uudistumisesta ja uudesta alusta. Yrityksemme tukijalkoina ovat edelleen tunnetut itsehoitotuotteet ja ratiopharm –nimiset rinnakkaisvalmisteet, mutta tulevaisuutta ovat biologiset lääkevalmisteet ja biosimilaarit, joiden kehittämiseen ja saatavuuteen Teva vahvasti panostaa.

Tuotteet ja toimintatavat

Teva Finland Oy:n liiketoimintaan kuuluu kolme tasavahvaa tukijalkaa: Innovatiiviset alkuperäisvalmisteet, kohtuuhintaiset rinnakkaisvalmisteet sekä tutut itsehoitotuotteet. Innovatiiviset alkuperäisvalmisteemme keskittyvät erityisesti neurologisiin sairauksiin, kuten migreenin hoitoon. ratiopharm® on tuotemerkki, jonka suomalaiset tunnistavat*. Tästä emme luovu, vaan panostamme jatkossakin tuotemerkin elinvoimaan ja tunnettuuden kasvattamiseen entisestään. ratiopharm® –tuotemerkki elää ja voi hyvin apteekkikanavaan tarkoitetuissa itsehoitotuotteissa sekä rinnakkaisvalmisteissa jatkossakin. Apteekin hyllyiltä niin ikään tutuiksi tulleet tuotemerkit kuten Apobase®, Betolvex®, Decubal® ja Flux® pysyvät ennallaan.

Meille keskeistä on toimintamme asiakaslähtöisyys ja läpinäkyvyys. Meitä tevalaisia on Suomessa lähes 70, joista Keilaniemen toimistolla Espoossa reilu puolet ja toinen puolisko edustajan tehtävissä maakunnissa ympäri Suomen. Tutustu tarkemmin organisaatioomme täällä. Työyhteisössämme on edustettuna useita eri aloja, mm. farmasian ja terveystieteiden ammattilaisia useissa erilaisissa tehtävissä. Paikallisesti tärkeimpiä tehtäviämme on huolehtia valmisteidemme laadusta, turvallisuudesta ja saatavuudesta.

Suomessa Teva Finland Oy on Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsen. Lääketieteellisten innovaatioiden syntymisen ja hoitojen kehittymisen kannalta yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa on välttämätöntä. Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsenenä olemme sitoutuneet julkistamaan terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille kohdistuvat taloudelliset suhteet ja etuudet. Vuoden 2018 osalta tiedot maksetuista etuuksista on julkaistu kesäkuussa. Raporttiin pääset tutustumaan täältä.

 

 

*Lindeman, 2017 (N=1000)