Teva Finland Oy osana globaalia Teva-konsernia

Teva Finland Oy:n ydinliiketoimintaa ovat itsehoito- ja rinnakkaisvalmisteet sekä alkuperäislääkkeet. Teemme työtä onnistuneen lääkehoidon puolesta.

Teva Finland

Teva Finland on osa maailmanlaajuista Teva-konsernia. Suomessa toimintamme jakautuu kolmeen liiketoimintayksikköön: Innovatiiviset alkuperäisvalmisteet, kohtuuhintaiset rinnakkaisvalmisteet sekä apteekista tutut itsehoitotuotteet. Innovatiiviset alkuperäisvalmisteemme keskittyvät erityisesti neurologisiin sairauksiin, kuten migreenin hoitoon. ratiopharm® on tuotemerkki jonka suomalaiset tunnistavat*  – sekä meidän itsehoitotuotteissa että rinnakkaisvalmisteissa. Panostamme vahvasti ratiopharm® tuotemerkin elinvoimaan ja tunnettuuden kasvattamiseen.

Meitä tevalaisia on Suomessa kaikkiaan vajaa 70, joista Keilaniemen toimistolla Espoossa reilu puolet ja toinen puolisko edustajan tehtävissä maakunnissa ympäri Suomen.

Paikallisesti tärkeimpiä tehtäviämme on huolehtia valmisteidemme laadusta, turvallisuudesta ja saatavuudesta – onnistuneen lääkehoidon puolesta. Meille keskeistä on toimintamme asiakaslähtöisyys ja läpinäkyvyys.

Katso lyhyt video meistä.

 

Suomessa Teva Finland Oy on Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsen. Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsenenä olemme sitoutuneet julkistamaan terveydenhuollon ammattilaisille ja organisaatioille kohdistuvat taloudelliset suhteet ja etuudet. Lääketieteellisten innovaatioiden syntymisen ja hoitojen kehittymisen kannalta yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa on välttämätöntä. Tiedot maksetuista etuuksista julkaistaan vuosittain kesäkuussa. Viimeisimpään raporttiin pääset tutustumaan täältä.

Teva–yritysnimi käyttöön myös Suomessa

Suomessa Teva on aloittanut toimintansa pienimuotoisesti jo 2000-luvun alkupuolella, mutta todellinen rantautuminen tapahtui vuonna 2010, jolloin Teva osti saksalaisen ratiopharmin, joka Suomessa tunnetaan parhaiten ”Laadukkaita lääkkeitä edullisesti” –lupauksestaan. Yhdistymisen jälkeen toiminta Suomessa jatkui ratiopharm–yritysnimen alla, Tevan MS-taudin ja syövän hoitoon tarkoitettujen alkuperäislääkkeiden myynnin ja markkinoinnin sulautuessa osaksi ratiopharmin paikallista organisaatiota. Yritysostot maailmalla saivat jatkoa 2016, kun Teva osti Allerganin geneerisen liiketoiminnan, Actavis Ltd:n, jonka geneeriset valmisteet ja itsehoitotuotteet olivat niin ikään monelle suomalaiselle tuttuja.

Yrityskauppojen jälkeen, syksyllä 2019, Teva-yritysnimi otettiin käyttöön myös täällä Suomessa.

Yrityksemme raikas logo ja väri ovat merkki uudistumisesta ja uudesta alusta. Yrityksemme tukijalkoina ovat edelleen tunnetut itsehoitotuotteet ja ratiopharm–nimiset rinnakkaisvalmisteet, mutta tulevaisuutta ovat biologiset lääkevalmisteet, joiden kehittämiseen ja saatavuuteen Teva vahvasti panostaa.

Teva maailmalla

Teva on globaali, maailman suurimpien lääkeyhtiöiden joukkoon kuuluva yritys, jonka ydinliiketoimintaan omien lääkevalmisteiden lisäksi kuuluu lääkeraaka-aineiden valmistus. Lue lisää lääkeraaka-ainevalmistuksesta täältä.

Nykyään Teva toimii yli 60 maassa ympäri maailman ja työllistää noin 37 000 ihmistä. Maailmanlaajuiseksi toimijaksi yrityksemme on kasvanut useiden yritysostojen kautta. Yhteinen Teva–yritysnimi on otettu käyttöön maailmalla 1976. Teva on hepreaa ja tarkoittaa luontoa.

Meidän tehtävämme Tevalla on mahdollistaa laadukkaita lääke- ja hyvinvointivalmisteita ihmisten arkeen. Tavoite onnistuneesta lääkehoidosta on koko toimintamme ytimessä. Sen peruspilareita meille ovat tuotteen laatu ja turvallisuus sekä saatavuus ja kustannustehokkuus. Lääkkeiden saatavuus on globaalihaaste, jonka puolesta teemme töitä joka päivä, niin Suomessa kuin muuallakin. Tevalla onkin ylläpidettävänään yksi maailman suurimmista ”lääkekaapeista”, vuosittain yli 200 miljoonalle ihmiselle.

Katso lyhyt yritysvideo Tevasta.

 

Lue lisää Tevan globaalista toiminnasta alla olevasta linkistä.

Lue lisää