26.6.2023

Neuro Talk -podcastit

Neuro Talk on neurologian erikoislääkäri Jaana Suhosen tähdittämä podcastsarja, jossa Jaana haastattelee neurologian parissa työtä tekeviä alansa huippuosaajia Suomesta. Jaksoissa keskustellaan lääkärin urasta, elämästä, aivoterveydestä ja sivutaan myös kevyempiä aiheita.

Neuro Talk jakso 1 – Maija Haanpää

Neuro Talkin ensimmäisessä jaksossa neurologian erikoislääkärit Jaana Suhonen ja Maija Haanpää keskustelevat Maijan työstä ylilääkärinä eläkevakuutusyhtiö Ilmarisella ja tasapainoisten elämäntapojen tärkeydestä. Jaksossa pureudutaan neurologin uraan, annetaan vinkkejä hyvän B-lausunnon tekemiseen ja aivoterveyden tukemiseen.

Jaksossa vastataan mm. kysymyksiin: Miten Maija päätyi lääkäriksi ja neurologian pariin? Miten päänsärkysairaudet näkyvät Maijan työssä ja voiko päänsäryllä päästä eläkkeelle?

Kuuntele Spreaker-alustalla tästä.

Neuro Talk jakso 2 – Aki Hietaharju

Neuro Talkin toisessa jaksossa tutustutaan Vuoden Neurologi -palkinnon voittaneen Aki Hietaharjun elämään. Jaksossa päästään perehtymään harvinaisiin päänsärkysairauksiin ja kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön.

Tässä jaksossa saat kuulla, miten tekoäly tunnistaa aivoinfarktin, mitä tarkoittaa digipatologia ja miten Akin työ sujui Bangladeshissa lepran tutkimuksen parissa. Miksi Aki valitsi neurologian, vaikka haaveet liittyivät psykiatriaan ja mitkä ovat mieleenpainuvimmat kokemukset neurologian parissa? Muun muassa näitä asioita pohditaan tässä jaksossa.

Kuuntele Spreaker-alustalla tästä.

 

Jaana Suhonen

LT, dosentti, neurologian erikoislääkäri

Jaana Suhonen on päänsärkyyn ja migreeniin perehtynyt neurologian erikoislääkäri, jonka erityisosaamista päänsäryn lisäksi on aivoterveys. Suhonen toimii yksityislääkärinä ja asiantuntijalääkärinä.

Tutustu myös muihin podcast-jaksoihin täältä.

NPS-FI-00212-10-2023