Muut

ASA-ratiopharm 100 mg

Itsehoitolääke, joka estää verisuonitukosten syntymistä. Vaikuttavana aine asetyylisalisyylihappo.

Tuote-edut

  • Estää verisuonitukosten syntymistä
  • Enterotabletti ärsyttää vähemmän ruoansulatuskanavaa

Käyttötarkoitus

ASA‐ratiopharmia voidaan käyttää ehkäisevänä hoitona potilailla, joilla on ollut tilapäinen aivojen verenkiertohäiriö (TIA‐kohtaus), aivohalvaus tai sydänkohtaus estämään näiden uusiutumista. Sitä voidaan myös käyttää estämään sydän‐ ja verisuonielimistön ongelmia anginaa (tietyn tyyppinen rintakipu) sairastavilla potilailla. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen.

Lääkemuoto: enterotabletti. Pakkauskoko 100 enterotablettia.

Asetyylisalisyylihappo

 

Älä käytä, jos

‐ olet yliherkkä (allerginen) asetyylisalisyylihapolle, salisylaateille, muille tulehduskipulääkkeille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle
‐ sinulla on verenvuototauti eli hemofilia tai muusta syystä taipumusta verenvuotoihin
‐ sairastat parhaillaan maha‐ tai pohjukaissuolihaavaa

Älä aloita ASA‐ratiopharmin käyttöä omin päin. Erityisen tärkeää tämä on, jos käytät samanaikaisesti jotain muuta veren hyytymistä estävää lääkettä.

Asetyylisalisyylihappo lisää verenvuotoriskiä jo erittäin alhaisilla annoksilla ja jo muutaman päivän käytön jälkeen. Kerro asetyylisalisyylihapon käytöstä sinua hoitaville lääkäreille, kirurgeille, anestesialääkäreille tai hammaslääkäreille, jos sinulle aiotaan tehdä pienikin leikkaus.

Lääkkeen käyttöä tulee välttää koko raskauden ajan, eikä sitä saa käyttää raskauden kolmen viimeisen kuukauden aikana. Myös imetyksen aikana lääkkeen käytöstä tulee neuvotella lääkärin kanssa, koska asetyylisalisyylihappo erittyy äidinmaitoon.

Useimmat ASA‐ratiopharmin haittavaikutukset ovat annoksen suuruudesta riippuvaisia ja häviävät, kun annosta pienennetään tai kun hoito lopetetaan. Yleisimpiä (esiintyy 1‐10 potilaalla 100:sta) haittoja ovat lisääntynyt verenvuototaipumus, ylävatsavaivat, vatsakipu, pahoinvointi, oksentelu, närästys ja ripuli.