Vitamiinit ja ravintolisät

Valikoimastamme löytyy laadukkaita ja monipuolisia vitamiineja ja ravintolisiä kuten esimerkiksi B12-vitamiineja, monivitamiineja, maitohappobakteereita sekä nesteytys-poretabletit.

Lähtökohtaisesti ihmisen pitäisi saada tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet monipuolisesta ja terveellisestä ruokavaliosta.

On kuitenkin olemassa erilaisia tilanteita, jolloin vitamiinilisä purkista on suositeltavaa. Esimerkiksi vegaanien tulisi turvata B12-vitamiinin saanti vitamiinilisällä, sillä B12-vitamiinia saadaan yleisesti vain eläinperäisestä ravinnosta. Myös D-vitamiinia suositellaan käytettäväksi pimeänä vuodenaikana. Eri vitamiinien tarve saattaa myös vaihdella iän mukaan.

Apteekissa myytävillä vitamiini-ravintolisillä voit varmistaa esimerkiksi riittävän B12-vitamiinin saannin ruokavalion tukena.

B12-vitamiini

B12-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jota ihmisen elimistö ei pysty itse tuottamaan. B12-vitamiini edistää mm. hermoston normaalia toimintaa.
B12-vitamiini eli kobalamiini on elimistölle välttämätön vitamiini. Ihmisen oma elimistö ei pysty tuottamaan B12-vitamiinia, joten tämän vitamiinin saanti on turvattava monipuolisella ruokavaliolla tai vitamiinilisällä. Perusterve, sekaravintoa syövä ihminen saa normaalisti ravinnosta riittävästi B12-vitamiinia.

Elimistössä syanokobalamiini hajoaa aktiiviseksi metyylikobalamiiniksi ja adenosiinikobalamiiniksi. Elimistö tarvitsee kaikkia B12-vitamiinin aktiivisia muotoja. Lue lisää B12-vitamiinista.

Maitohappobakteerit

Maitohappobakteereita voi käyttää päivittäin monipuolisen ruokavalion tukena. Maitohappobakteereihin eli laktobasilleihin luokitellaan bakteerit, jotka tuottavat hiilihydraateista eli sokereista käymistuotteinaan maitohappoa. Yleisimpiä maitohappobakteerisukuja ovat Lactobacillus, Lactococcus, Pediococcus, Leuconostoc ja Enterococcus. Usein maitohappobakteeriksi mielletään myös Bifidobacterium-sukuiset lajit, vaikka ne eivät maitohappoa tuotakaan.

Miten maitohappobakteereita voi käyttää?

Maitohappobakteereita voi käyttää päivittäin monipuolisen ruokavalion tukena. Maitohappobakteerit ovat turvallisia käyttää myös kuurina lääkekuurin tai antibioottikuurin yhteydessä.

Apteekin henkilökunta opastaa sinulle sopivan vitamiini-tai ravintolisä valmisteen löytämisessä. Muistathan myös, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ruokavaliota ja terveellisiä elämäntapoja.

MULTI-FI-00527-11-21

Tutustu tuotteisiin

Lue myös