Vitamiinit ja ravintolisät

Nesteytys ratiopharm poretabletti

Nesteytys ratiopharm poretabletti sisältää glukoosia ja elektrolyyttejä (natrium ja kalium). Sopii käytettäväksi runsaan hikoilun, kuten urheilun, helteen, kuumeen tai ripulin yhteydessä. Kätevä pakkaus kulkee menossa mukana aamusta iltaan.

Tuote-edut

 • Suositusten mukainen määrä glukoosia ja elektrolyyttejä
 • Poretabletit on kätevät käyttää ja ne kulkevat menossa mukana
 • Raikas sitruunan maku

Käyttötarkoitus

Nesteytys ratiopharm poretabletti sisältää glukoosia ja elektrolyyttejä (natrium ja kalium). Sopii käytettäväksi runsaan hikoilun, kuten urheilun, helteen, kuumeen tai ripulin yhteydessä. Kalium edistää mm. lihasten normaalia toimintaa. Makuna raikas sitruuna. Poretabletti.

Pakkauskoko: 10 poretablettia.

Luokittelu: ravintolisä. Suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää. Ravintolisä ei korvaa tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota eikä terveitä elämäntapoja. Säilytettävä pienten lasten ulottumattomissa.

Annosteluohje

1 poretabletti liuotetaan 2 desilitraan (dl) juomavettä.
Nesteytys ratiopharm poretta suositellaan juotavaksi pienissä erissä painotaulukon mukaista annosta noudattaen tai tarvittaessa. Mikäli lääkäri on määrännyt Nesteytys ratiopharm –poretabletteja, tulee valmistetta käyttää lääkärin ohjeen mukaan. Alle 1/2-vuotiaille tai alle 8 kg lapsille ainoastaan lääkärin ohjeen mukaan.

Nesteytys ratiopharm annostelutaulukko

EU-komission hyväksymät terveysväittämät – kalium

 • edistää hermoston normaalia toimintaa
 • edistää lihasten normaalia toimintaa
 • edistää verenpaineen pysymistä normaalina

Ohjeelliset nesteenmäärät

 • Lapsille
  Normaalisti lapsi tarvitsee nestettä 1–1,5 litraa päivässä. Helteellä nesteen tarve voi olla jopa suurempi.
 • Aikuisille
  Juo 2–3 litraa nestettä päivässä. Tästä noin puolet pitäisi saada juotuna ja toinen puoli ruoan mukana. Hikoilu ja saunominen lisäävät nesteen tarvetta.
 • Raskaana oleville
  Muista juoda riittävästi. Kehosi tuottaa ylimääräistä verta, ja siihen tarvitaan nestettä. Neste myös tukee aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta ja ehkäisee ummetusta.
 • Imettäville
  Kun imetät, menetät nestettä. Nauti nestettä siis noin imetetyn maidon verran. Ylimääräinen juominen ei kuitenkaan lisää rintamaidon määrää.
 • Ikääntyneille
  Juo 1–1,5 litraa päivässä, vaikka sinulla ei olisikaan janon tunnetta.

MULTI-FI-00291-04-23

Glukoosi, sitruunahappo, natriumbikarbonaatti, natriumkloridi, täyteaineet (inuliini, perunatärkkelys) kaliumkloridi, aromi (sitruuna), makeutusaine (aspartaami), väri (E 101).

Glukoosia 2540 mg, sitruunahappoa 1738 mg, natriumbikarbonaattia 1134 mg josta natriumia 307 mg, natriumkloridia 263 mg, josta natriumia 103 mg, kaliumkloridia 221 mg josta kaliumia 116 mg.

1 poretabletti (2 dl valmista liuosta) sisältää:
glukoosia 2540 mg
sitruunahappoa 1738 mg
natriumia 410 mg
kloridia 265 mg
kaliumia 116 mg

 

Diabeetikoiden tulee huomioida glukoosin määrä.
Valmiste sisältää makeutusaineena aspartaamia, jonka sisältämän fenyylialaniinilähteen vuoksi valmistetta ei suositella fenyyliketonuriasta kärsiville potilaille.