Kipu ja särky

ibuxin 40 mg/ml siirappi

TUOTE ON POISTUNUT VALIKOIMISTA. Se nestemäinen särkylääke. ibuxin 40 mg/ml siirappi on itsehoitolääke lievän tai kohtalaisen kivun sekä kuumeen lyhytaikaiseen hoitoon. Sopii vähintään 1 vuoden ikäisille, vähintään 10 kg painaville lapsille, nuorille ja aikuisille. Mansikanmakuinen.

Tuote-edut

  • Nestemäinen särkylääke yli 1-vuoden ikäisille lapsille ja aikuisille
  • Mansikanmakuinen
  • Pakkaus sisältää helppokäyttöisen annosruiskun

Käyttötarkoitus

Ibuxin 40 mg/ml siirappi 100 ml on itsehoitolääke lasten ja aikuisten lievän tai kohtalaisen kivun sekä kuumeen lyhytaikaiseen, oireenmukaiseen hoitoon. Vaikuttava aine on ibuprofeeni. Mansikanmakuinen. Pakkaus sisältää annosruiskun. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Lääkemuoto: siirappi. Pakkauskoot: 100 ml siirappi.

Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä. Katso annostelu pakkauksesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Ibuprofeeni.

 

Älä käytä, jos

– Jos lääkkeen käyttäjä on allerginen ibuprofeenille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.
– Jos lääkkeen käyttäjällä on aiemman asetyylisalisyylihapon (”aspiriinin”) tai muiden tulehduskipulääkkeiden käytön yhteydessä ilmennyt keuhkoputkien supistelua, astmakohtauksia, nenän limakalvojen turvotusta tai ihoreaktioita

Raskaus: Ota yhteys lääkäriin, jos raskaus todetaan Ibuxin siirapin käytön aikana. Ibuprofeenia sisältäviä lääkkeitä saa käyttää vain raskauden ensimmäisten 6 kuukauden aikana ainoastaan lääkärin ohjeiden mukaan. Sekä lapseen että äitiin kohdistuvien riskien vuoksi lääkettä ei saa käyttää enää raskauden viimeisen kolmanneksen aikana.

Imetys: ibuxin jauheen sisältämä vaikuttava aine (ibuprofeeni) ja sen hajoamistuotteet erittyvät vain hyvin pieninä määrinä äidinmaitoon. Koska haitallisia vaikutuksia imetettävänä oleviin lapsiin ei toistaiseksi ole todettu, imetystä ei yleensä tarvitse keskeyttää lyhytaikaista ja annostusohjeita noudattavaa käyttöä varten.

Yleisiä haittavaikutuksia (esiintyvät 1 lääkkeen käyttäjällä 10:sta) ovat: ruoansulatuskanavaan liittyvät vaivat, kuten närästys, vatsakivut, pahoinvointi, oksentelu, ilmavaivat, ripuli, ummetus ja lievä veren menetys ruoansulatuskanavan kautta