Muut

Rosazol 1 % emulsiovoide

Rosazol 1 % emulsiovoide on tarkoitettu rosacean eli ruusufinnin hoitoon. Sen vaikuttava aine on metronidatsoli jolla on tulehdusta lievittävä ja bakteereja tappava vaikutus.

Tuote-edut

  • Sisältää metronidatsolia, jolla on tulehdusta lievittävä ja bakteereja tappava vaikutus
  • Jos tiedät kärsiväsi rosaceasta, Rosazolista voit saada avun taudin akuutissa vaiheessa, mutta voit käyttää sitä myös ylläpitohoitona pahenemisvaiheiden estoon
  • Itsehoitolääke, saatavilla ilman reseptiä

Käyttötarkoitus

Rosazolia käytetään lääkärin toteaman ruusufinnin eli rosacean hoitoon aikuisille. Rosazol 1 % emulsiovoiteen vaikuttavalla aineella, metronidatsolilla (antibiootti), on tulehdusta lievittävä ja bakteereja tappava vaikutus. Rosazolin vaikutustapaa ruusufinnin hoidossa ei kuitenkaan vielä täysin tunneta. Rosazol ei tehoa muihin ihosairauksiin tai -tulehduksiin. Suositeltu annos (aikuiset): voidetta levitetään ohut kerros hyvin puhdistetulle iholle kerran päivässä, tavallisesti iltaisin. Käytä ihon puhdistukseen mietoa puhdistusainetta. Lääkäri voi neuvoa sinua käyttämään voidetta kaksikin kertaa päivässä. Ota yhteys lääkäriin, jos oireet jatkuvat kuukauden hoidon jälkeen. Pakkauskoko: 25 g tuubi. Tutustu huolellisesti pakkauselosteeseen ennen valmisteen käyttöä. Lääkemuoto: emulsiovoide.

Metronidatsoli 10 mg/g

 

Älä käytä, jos

  • olet allerginen metronidatsolille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle
  • jos sinulla on todettu yliherkkyyttä muille imidatsolijohdoksille (joita ovat mm. monet sienilääkkeet

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Rosazolia. Rosazol 1 % emulsiovoidetta saa käyttää vain iholle levitettynä. Sen joutumista silmiin tai limakalvoille on varottava. Jos valmistetta kuitenkin joutuu vahingossa silmiin tai limakalvoille, se on pyyhittävä tarkoin pois ja/tai huuhdottava vedellä.

Vältä voimakasta auringonvaloa ja solariumia hoidon aikana, ja etenkin noin 4 tunnin ajan voiteen levittämisen jälkeen, sillä auringon ja solariumin UV-säteily voi heikentää voiteen tehoa.

Rosazol voi aiheuttaa lieviä ihon ärsytysoireita. Jos näin käy, voit käyttää lääkettä harvemmin tai keskeyttää käytön joksikin aikaa. Jos ärsytysoireet ovat voimakkaita, ota yhteyttä lääkäriin.

Henkilöiden, joilla on jokin verisairaus, täytyy käyttää lääkettä varoen.  Rosazolin tarpeetonta pitkäaikaista käyttöä on vältettävä. Valmistetta ei saa käyttää lapsille tai alle 18-vuotiaille nuorille. Valmisteen turvallisuutta ja tehoa ei ole tutkittu lapsipotilailla.

 

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kys lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Kokemukset Rosazolin raskaudenaikaisesta käytöstä puuttuvat. Keskustele aina lääkärin kanssa ennen kuin käytät Rosazol 1 % emulsiovoidetta raskauden aikana.

Rosazolin vaikuttava lääkeaine kulkeutuu äidinmaitoon. Ennen kuin käytät Rosazolia imetyksen aikana, keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Yleiset haittavaikutukset (voivat esiintyä 1 – 10 käyttäjällä 100:sta):

kuiva iho, ihon punoitus, kutina, epämiellyttävät tuntemukset iholla (polttelu, kipu, kirvely), ihoärsytys, ruusufinnin paheneminen.