Muut

Valaciclovir ratiopharm 500 mg

Itsehoitolääke yhden päivän kuurina toistuvan huuliherpeksen hoitoon yli 18-vuotiaille.

Tuote-edut

  • Helppo hoito tablettimuotonsa ansiosta
  • Nopea yhden päivän kuuri
  • Yli 18-vuotiaille

Käyttötarkoitus

Valaciclovir ratiopharmin vaikuttava aine valasikloviiri, ja sitä käytetään lääkärin aikaisemmin toteamaan huuliherpeksen hoitoon yli 18‐vuotiaille. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Lääkemuoto: kalvopäällyseteinen tabletti.

Pakkauskoko: 8 kalvopäällysteistä tablettia.

Valasikloviiri

 

Älä käytä, jos

  • ‐olet allerginen valasikloviirille, asikloviirille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Valaciclovir ratiopharm ‐tabletteja itsehoidossa, ja ota yhteys lääkäriin jos

‐ huuliherpes on vaikeaoireinen tai laaja‐alainen tai muuttuu sellaiseksi,

‐ immuunijärjestelmäsi toiminta on heikentynyt (koskee esim. luuydinsiirteen saaneita potilaita ja HIV‐positiivisia potilaita).

‐ sinulla on munuais‐ tai maksasairaus,

‐ olet yli 65‐vuotias.

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät, olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä.

Valaciclovir ratiopharmin käyttöä itsehoidossa raskauden tai imetyksen aikana ei suositella. Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Hyvin yleinen haittavaikutus on päänsärky. Yleisiä haittavaikutuksia ovat huimaus, pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ihottuma ja valoherkkyys.

Tämä lääke voi joissakin harvinaisissa tapauksissa aiheuttaa vakavan allergisen reaktion (anafylaksia). Lopeta Valaciclovir ratiopharmin käyttö ja hakeudu heti lääkäriin, jos saat hoidon aikana voimakkaita allergisia oireita (esim. huulet ja kasvot turpoavat, hengitys vaikeutuu).