Maarit Elg on nainen Tevan apteekkiwebinaarien takana – tavoitteena on löytää puhuttelevia aiheita

Koulutuspäällikkö Maarit Elgin työ sisältää sekä sisäisten että ulkoisten koulutusten suunnittelua ja kehittämistä. Webinaarien suunnittelu ja toteutus on yksi mielenkiintoinen osa työtä.

Jos olet osallistunut Tevan järjestämiin webinaareihin, olet ehkä nähnyt myös Maarit Elgin juontamassa ja haastattelemassa asiantuntijavieraita. Farmasisteille suunnattujen webinaarien aiheiden ja sisällön suunnittelu sekä parhaiden asiantuntijoiden löytäminen ovat yksi osa Maaritin työtä. Toki työ sisältää muutakin. Välillä Maaritin voi löytää esimerkiksi apteekkiedustajiemme matkasta valmentamassa heitä esiintymään ja vaikuttamaan tai kirjoittamasta sisältöjä nettisivuillemme.

Maarit on lämminhenkinen ja rempseä, ja koulutuspäällikkönä hän pääsee loistavasti hyödyntämään persoonaansa. Maaritilla on taito saada ihmiset nauramaan, rentoutumaan ja avautumaan, mikä on hyödyksi esimerkiksi webinaarivieraiden kanssa. Maaritista välittyy innostus ja palo työhön. ”Minulla on aina ollut halu auttaa muita ja minulle on tärkeää päästä työskentelemään ihmisten kanssa ja sitä pääsen toteuttamaan tässä tehtävässä”, Maarit kertoo.

Nykyinen tehtävä vaatii tiimipelaamista, kuuntelutaitoa, tilanteiden aistimista, ratkaisukeskeisyyttä ja pragmaattisuutta. Erityisen tärkeää on ymmärtää apteekkien työkenttää, sillä ollakseen kiinnostavia koulutusten ja webinaarien täytyy olla hyödyllisiä kuulijoille.

Kentän tuntemisessa auttaa farmasistin tausta

Maaritilla on aina ollut paloa myös myyntityöhön. Lisäksi terveyteen liittyvät asiat ovat kiinnostaneet häntä aina. Nämä kiinnostuksen kohteet ovatkin vaikuttaneet Maaritin urakehitykseen. Jo lukioaikana Maarit meni töihin apteekkiin, jossa myynti ja terveys yhdistyvät. Työ tuntui omalta ja Maarit päätyi opiskelemaan farmaseutiksi. Hän valmistui Helsingissä 1995.

Apteekkivuosinaan Maarit katseli lääke-edustajien työtä sivusta ja ajatteli, että se voisi sopia itsellekin. Lasten kanssa kotona vietettyjen vuosien jälkeen Maarit tarttui tuumasta toimeen ja kouluttautui lääke-edustajaksi. Vuodesta 2004 hän on työskennellyt lääketeollisuudessa. Tie on vienyt erilaisiin haastaviin tehtäviin myynnin parissa. ”Välissä tein 1,5 vuotta töitä jopa Brysselistä käsin, kun perheemme asui siellä. Vaikka se oli välillä raskasta ja vaati lentämistä edestakaisin, oli se myös hieno kokemus” Maarit muistelee.

Nykyisessä roolissaan Maarit on ollut noin vuoden verran, ja tehtävä muokkautuu uusien ideoiden kehittyessä. Maarit huomauttaa, että ”mukautuminen on oleellista, koska maailma ja tarpeet muuttuvat ja haluamme kuunnella asiakkaiden tarpeita”.

”Jalat maassa, kädet työssä, mutta katse tulevassa”

Maaritin tavoitteena on kasvattaa webinaarien osallistujamääriä entisestään, vaikka nyt jo on rikottu ennätyksiä. ”Tavoitteena on löytää puhuttelevia aiheita, jotka tuovat osallistujille lisäarvoa. Toivomme, että lääkeyritys voi olla pitkäaikainen kumppani ja rinnalla kulkija”, Maarit toteaa. Mottona on pitää jalat maassa, kädet työssä ja katse tulevassa.

Jatkossakin Teva haluaa olla tukemassa apteekissa työskentelevän farmaseuttisen henkilöstön osaamisen ylläpitämistä, järjestää laadukkaita webinaareja ja tavoittaa siten apteekin ammattilaisia asuinpaikasta riippumatta.

Maaritia haastatteli hänen kollegansa HR-päällikkö Hanna Valkama.

NPS-FI-00065-06-2022

Hanna Valkama

Henkilöstöpäällikkö

Koko uransa erilaisissa HR-tehtävissä työskennellyt ammattilainen, joka nauttii työstä ihmisten parissa. Vapaa-ajalla liikunta ja erityisesti joukkuelajit kuten jalkapallo ovat lähellä sydäntä. Myös kirjojen lukeminen toimii vastapainona kiireiselle arjelle.