Teva on tarjonnut kansainvälisiä tehtäviä ja kehitysmahdollisuuksia – ne ovat sitouttaneet työpaikkaan

Portfolio Manager Marjo Heikkinen on työskennellyt Tevalla jo 20 vuotta useissa eri tehtävissä. Kansainvälisyys ja monipuoliset tehtävät ovat motivoineet ja vaikka eläkeikä ei häämötä vielä lähelläkään, kutsuu Marjo työpaikkaansa leikkisästi eläkeviraksi.

Marjo aloitti työt toimistosihteerinä vuonna 2002 ratiopharmilla, jonka Teva myöhemmin osti. Marjo ehti toimia vain noin neljä kuukautta toimistosihteerinä, kun hän jo siirtyi rekisteröintiosastolle asiantuntijatehtävään. Marjo toimi pitkään rekisteröintiosastolla asiantuntijana ja vastasi omalta osaltaan suuristakin kansainvälisistä projekteista, joissa haettiin parhaimmillaan myyntilupia yli 20 EU-maahan tiukoillakin aikatauluilla.

Vuonna 2011 Marjo siirtyi logistiikkaosastolle. Alussa vastuualueina olivat Tevan omat tehtaat, mutta vuosien varrella Marjo on hoitanut monipuolisesti lähes kaikkia Teva Finlandin tuotteiden toimittajien logistiikan tehtäviä.

Nykyinen rooli tuotevalikoiman hallinnan parissa vaatii tiivistä yhteistyötä eri osastojen välillä Suomessa, Euroopan organisaation sekä Tevan Euroopan tehtaiden kanssa. Toimenkuvaan kuuluu tuotteiden elinkaaren hallinta ja lanseerauksen jälkeen tapahtuvat tuotteisiin liittyvät muutokset aina tuotteen kaupanpidon lopettamiseen saakka. ”Työpäivääni kuuluu paljon tiedon kokoamista ja jakamista oikeille tahoille”, Marjo kertoo.

Kansainvälisyys kiehtoi jo nuorena

Marjo on kotoisin pieneltä paikkakunnalta, Puolangalta, mikä saattoi vaikuttaa haluun nähdä maailmaa heti nuorena. Siipiään Marjo lähti kokeilemaan au pairiksi Wisconsiniin USA:han. Onnistunut kokemus pakotti myös itsenäistymään ja veri veti maailmalle myös opintojen myötä. Marjo opiskeli kansainvälistä markkinointia ja käytti mahdollisuuden päästä näkemään maailmaa myös vaihto-ohjelmassa ja työharjoittelussa.

Vaihdossa Marjo oli Kiinassa Shanghain yliopistossa, johon ystävä suostutteli hänet lähtemään seuraksi, vaikkakaan rohkeasti uusiin asioihin suhtautuvaa Marjoa ei tarvinnut kauaa puhua ympäri. ”Pääsimme Kiinassa myös matkustelemaan ja kun silloin länsimaalaisia oli siellä vielä hyvin vähän, oli suomalainen porukka reissatessaan huomion kohteena. Kiinalaiset halusivat monesti ottaa valokuvia ja päästä esimerkiksi kokeilemaan eksoottisten suomalaisten hiuksia”, Marjo muistelee.

Työharjoittelun Marjo suoritti Italiassa, jossa hän pääsi Roomaan työskentelemään pieneen Finnairin toimistoon. Kieltä hän ei aiemmin osannut, mutta pienessä toimistossa sitä oppi tarvittaessa ymmärtämään ja jonkin verran puhumaankin.

Teva on tarjonnut kiinnostavan työympäristön

Marjo pitää kansainvälisestä, monipuolisesta ja muuttuvasta ympäristöstä, joten Teva on sopinut hänelle työpaikkana loistavasti. Erityisesti Marjo on nauttinut siitä, että työ mahdollistaa yhteistyön erilaisten ihmisten kanssa ja työkaverit ovat mukavia tyyppejä.

”On myös ollut mielenkiintoista nähdä, miten yritys on kasvanut ja muuttunut yritysostojen myötä ja miten erilaisia työkulttuureita ja järjestelmiä on saatu sovitettua yhteen”, Marjo kertoo.

Työ on tarjonnut sopivasti haasteita. Kun tehtävät ovat alkaneet kyllästyttää, kehitysmahdollisuuksia on ollut tarjolla. Uran parhaita hetkiä ovatkin olleet ne, kun on päässyt tarttumaan uusiin tehtäviin. Tulevaisuudessakin Marjo toivoo saavansa uusia haasteita Tevalla.

MULTI-FI-00735-06-2022

Hanna Valkama

Henkilöstöpäällikkö

Koko uransa erilaisissa HR-tehtävissä työskennellyt ammattilainen, joka nauttii työstä ihmisten parissa. Vapaa-ajalla liikunta ja erityisesti joukkuelajit kuten jalkapallo ovat lähellä sydäntä. Myös kirjojen lukeminen toimii vastapainona kiireiselle arjelle.