27.3.2020 Muut

Suomalaiset luottavat vahvasti apteekkeihin itsehoitoon liittyvässä tiedonhaussa.

Apteekit ovat kuluttajille ylivoimaisesti tärkein paikka hakea tietoa lääkkeistä ja itsehoitovalmisteista. Apteekit korostuvat eniten tiedonhakukanavana tuotekategoriasta riippumatta.

Selvitimme yhteistyössä tutkimusyritys Kuulas Helsingin kanssa muun muassa apteekkien roolia vitamiinien ja ravintolisien suosittelu- ja myyntikanavana. Tutkimukseen vastanneista noin 80 % osti vitamiineja ja ravintolisiä apteekeista. Noin puolet ilmoitti ostavansa niitä myös vähittäiskaupasta. Viidennes käytti luontaistuotekauppoja ja verkkoapteekkeja ostokanavinaan.

Toinenkin tuore tutkimus korostaa apteekkien asemaa tiedonhakukanavana ja asiantuntijatiedon pätevänä antajana. Apteekkariliiton Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa selviää, että 93 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä apteekkien toimintaan yleisesti. Apteekkiasiakkaita miellyttäviä seikkoja ovat apteekin sijainti, apteekkihenkilökunnan ammattitaito ja asiantuntijuus, asioinnin helppous, aukioloajat, palvelualttius ja neuvonta.

ratiopharm-tuotemerkin tunnettuus on huikea

Tevan teettämän tutkimuksen vastayksista selvisi myös, että Tevan ratiopharm-tuotemerkin tunnettuus on Suomessa hurjat 93 prosenttia. Vastaajia tutkimuksessa oli noin tuhat.

• ratiopharm-tuotemerkin tunnettuus on korkea. Sen tuntee 93 % terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneista suomalaisista. ratiopharm-tuotteita on heistä käyttänyt yli 80 %.

• ratiopharm-brändiä etsitään kaikista itsehoidon tuotekategorioista.

Korkea laatu yhdistettynä edulliseen hintatasoon on lähtökohta ratiopharm-tuotemerkille. ratiopharm-tuoteperheen itsehoitovalikoima käsittää lähes 70 tuotetta, joista ensimmäiset ovat olleet Suomen markkinoilla vuodesta 1990. Tuotteiden nimeäminen ratiopharm-liitteellä alkoi vuonna 2002.

Apteekin hyllyltä löytyy ratiopharm- valmisteita muun muassa allergiaan, kipuun, flunssaan, vatsalle ja ihonhoitoon. Tuoteperheestä löytyy myös lukuisia ravintolisiä, vitamiineja sekä CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita. ratiopharm-tuotemerkki tarkoittaa yhtä kuin laadukkuus, edullisuus sekä helppo saatavuus.

 

MULTI-FI-01174 11 23

Teva Finlandin kuluttaja- ja bränditutkimus, Kuulas Helsinki 11/2019
Apteekkariliitto, www.apteekkariliitto.fi/media/tiedotteet/suomalaiset-ovat-tyytyvaisia-apteekkeihin.html