Muut

Fluconazol ratiopharm 150 mg

Fluconazol ratiopharm on suun kautta otettava lääke emättimen uusiutuneen hiivasienitulehduksen hoitoon. Yksi kapseli kerta-annoksena riittää.

Tuote-edut

  • Uusiutuneen hiivasienitulehduksen hoitoon, ilman reseptiä
  • 1 kapseli suun kautta riittää
  • Helppo hoitomuoto

Käyttötarkoitus

Hiivatulehdus on yleinen, mutta vaaraton vaiva. Sen syynä on emättimen luonnollisen bakteeritasapainon muutos, josta seuraa tavallisesti hiivasienen liikakasvu. Hiivatulehdukseen voi altistaa esimerkiksi antibioottikuuri, alapesu runsaalla pesuaineella, tiukat housut tai pikkuhousunsuojat. Samoin ehkäisypillerit tai raskaus voivat olla syy hiivatulehdukseen. Kun ensimmäisen kerran epäilet hiivatulehdusta, käy lääkärissä.

Fluconazol ratiopharmia käytetään aikuisten ja yli 16-vuotiaden hiivasienen aiheuttaman emätintulehduksen (Candidavaginiitti) hoitoon naisille, joilla on aikaisemmin ollut lääkärin toteama hiivasienitulehdus. Sen oireita ovat mm. kutina ja kirvely emättimessä ja ulkosynnyttimissä.

Valmiste on tarkoitettu 16–50 -vuotiaille naisille, joilla on aiemmin ollut lääkärin toteama hiivatulehdus. Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla ei aiemmin ole ollut hiivatulehdusta, ulkosynnyttimissäsi on haavaumia tai syyliä tai sinulla ilmenee kuumetta, muita oireita, kuten vatsakipuja tai virtsavaivoja.

Lääkemuoto: kapseli. Pakkauskoko: 1 kapseli.

Ota yhteyttä lääkäriin, jos oireesi pahenevat tai ne eivät lievene kolmessa päivässä kerta-annoksen jälkeen. Katso annostelu pakkauksesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Flukonatsoli

 

Älä käytä, jos

– olet yliherkkä (allerginen) flukonatsolille tai jollekin muulle atsolille (lääkeryhmä, johon flukonatsoli, Fluconazol ratiopharmin vaikuttava aine, kuuluu) tai Fluconazol ratiopharmin jollekin muulle aineelle.

Flukonatsolilla on useita merkittäviä yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Jos käytät muita lääkkeitä, varmista Fluconazol ratiopharmin sopivuus apteekista. Lisätietoa yhteisvaikutuksista löydät pakkausselosteesta.

Flukonatsolia ei pidä käyttää raskauden tai imetyksen aikana.

Yleisiä haittavaikutuksia (ilmenee harvemmalla kuin 1 potilaalla 10:stä mutta useammalla kuin 1:llä 100:sta) ovat päänsärky, ihottuma, pahoinvointi, oksentelu, vatsakipu ja ripuli.

Flukonatsolin käyttöön voi liittyä vakavia iholla esiintyviä haittavaikutuksia, joiden oireina esiintyy hilseilyä ja rakkuloita. Jos saat hoidon aikana (tai pian sen jälkeen) iho-oireita, kuten ihottumaa ota yhteyttä lääkäriin, joka arvioi lääkkeen ja iho-oireiden välisen yhteyden ja päättää mahdollisesti tarvittavista hoitotoimista. AIDS-potilaat ovat muita herkempiä flukonatsolin haittavaikutuksille.