Ajantasainen lääkelista – tärkeä tänäänkin

Valtakunnallisen sähköisen lääkityslistan tarpeellisuutta on peräänkuulutettu jo pitkään, mutta resursseja sen aikaansaamiseksi on vaikea löytää. Toistaiseksi manuaalinen lääkelista ajaa asiansa myös digiajassa.

Lääkehoidon pysymistä terveydenhuollon ammattilaisen ja lääkkeenkäyttäjän hallinnassa voi edesauttaa yksinkertaisella, manuaalisesti tulostetulla ja täytetyllä lääkityslistalla.

Vallitsevissa poikkeusoloissa kannustammekin terveydenhuollon ammattilaisia muistuttamaan lääkkeenkäyttäjää henkilökohtaisen lääkityslistan merkityksestä.

Sen avulla tieto henkilön kaikista käytössä olevista lääkkeistä on tarpeen vaatiessa helposti jaettavissa ammattilaisen kanssa. Säännöllisesti ylläpidetty ja aina mukana kulkeva lääkityslista on myös tärkeä työväline, jolla edistetään lääkehoitojen mahdollisimman onnistunutta toteutusta.

Kun lääkkeenkäyttäjä on merkinnyt ylös kaikki käytössään olevat lääkkeet – myös itsehoitolääkkeet ja hyvinvointivalmisteet, on terveydenhuollon ammattilaisen, lääkärin tai apteekin henkilökunnan, mahdollista hahmottaa kokonaisuus paremmin ja huomata lääkityksessä mahdolliset muutostarpeet.

Alta pääset tulostamaan lääkelistaukseen soveltuvan lääkekortin.

Lataa itsellesi lääke- ja verenpainekortti

Lääkekortti2

Lääkekortti

Lataa tästä lääkekortti itsellesi talteen.

Lataa

Verenpainekortti

Lataa tästä verenpainekortti talteen.

Lataa

 

Ladda ner svenskspråkiga läkemedelskortet

lääkekortti-ruotsinkielinen

Läkemedelskort

Läkemedelskortet finns nu även på svenska. Ladda ner!

Ladda ner

Lataa myös

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain lääketieteen ammattilaisille ja vaatii kirjautumisen Fimnet tunnuksilla.