13.1.2022 Kipu ja särky

Näin hoidat venähdyksiä ja revähdyksiä kipugeelillä

Kipugeelit toimivat tulehduskipulääkkeiden tavoin, mutta niitä käytetään paikallisesti suoraan kipukohtaan. Lue tästä vinkit ja ohjeet tulehduskipugeelin käyttöön

Jos nilkka nyrjähtää portaissa tai lihas revähtää urheillessa, kolmen koon nyrkkisääntö on paras ensiapu: kylmä, koho ja kompressio. Napakka sidos kipeän kohdan ympärillä, hautominen kylmällä ja kohoasento auttavat paranemisessa alkuun. Tarvittaessa venähdyksiin ja revähdyksiin voi ottaa särkylääkettä tai tulehduskipulääkettä.

Miten tulehduskipugeeli vaikuttaa?

Tulehduskipugeeli on itsehoitolääke, joka on tarkoitettu kivun paikalliseen, oireenmukaiseen hoitoon nyrjähdyksissä ja venähdyksissä. Iholle levitettävä geeli vaikuttaa paikallisesti ja lievittää oireita juuri siellä, missä kipu tuntuu.

Venähdysten ja revähdysten paikallinen hoito tulehduskipugeelillä sopii esimerkiksi henkilöille, joilla on ruoansulatuskanavaan liittyviä vaivoja, kuten närästystä, vatsakipuja tai ummetusta.

Tulehduskipugeelin käyttö

  • Tulehduskipugeelin käyttämisessä tärkeintä on sen ohjeiden mukainen käyttö, joten tutustu aina pakkauksen ohjeisiin huolellisesti ennen käyttöä. Kaikki kivun itsehoitoon tarkoitetut lääkkeet on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen käyttöön.
    Annostele ohut kerros geeliä hoidettavalle alueelle ja hiero se kevyesti ihoon.
  • Pese kätesi levityksen jälkeen, elleivät kädet ole hoidettavaa aluetta.
  • Käytä vain ehjälle, terveelle ja vahingoittumattomalle iholle.
  • Jos alue on tarkoitus peittää siteellä/tukisiteellä, anna geelin kuivua muutaman minuutin ajan ennen siteen asettamista paikoilleen.

Milloin lääkäriin?

Jos oireet pahenevat tai ne eivät lievity 3–5 päivässä, tulee ottaa yhteyttä lääkäriin.

Kysy apteekista opastusta sinulle sopivan valmisteen valintaan ja käyttöön.

 

MULTI-FI-00574 12 23