Kipu ja särky

Diclofenac ratiopharm 23,2 mg/g geeli

Diclofenac ratiopharm 23,2 mg/g geeli on tarkoitettu kivun paikalliseen, oireenmukaiseen hoitoon nyrjähdyksissä ja venähdyksissä. Annostelu vain 2 kertaa päivässä. Aikuisille ja yli 14-vuotiaille lapsille. Itsehoitolääke apteekista ilman reseptiä.

Tuote-edut

  • Tulehduskipugeeli kivun paikalliseen hoitoon nyrjähdyksissä ja venähdyksissä
  • Annostelu vain 2 kertaa päivässä
  • Miellyttävä levittää ja helppo käyttää, erikoismuotoiltu korkki helpottaa tuubin avaamista

Käyttötarkoitus

Diclofenac ratiopharm 23,2 mg/g geeli on tarkoitettu kivun paikalliseen, oireenmukaiseen hoitoon nyrjähdyksissä ja venähdyksissä. Aikuisille ja yli 14-vuotiaille lyhytaikaiseen käyttöön. Lääkemuoto: Valkoinen tai lähes valkoinen geeli. Pakkauskoot: 50, 100 ja 150 g tuubi kartonkikotelossa. Erikoismuotoiltu korkki helpottaa tuubin avaamista. Lue pakkausseloste huolellisesti. Itsehoitolääke.

Annostus

Aikuiset ja vähintään 14 vuotta täyttäneet nuoret:

Geeliä levitetään 2 kertaa päivässä (mieluiten aamuin illoin).

Hoidettavan alueen koosta riippuen, iholle annostellaan noin kirsikan tai saksanpähkinän kokoinen nokare (vastaa 1–4 g) geeliä.  Enimmäisvuorokausiannos on 8 g geeliä.

Näin avaat tuubin:

  1. Irrota kierrekorkki putkesta ja käännä korkki toisinpäin.
  2. Paina nurinpäin oleva korkki kiinni putken päähän ja kierrä korkkia, niin että putken suun sinettikalvo menee rikki.
  3. Älä käytä saksia tai muita teräviä esineitä tähän tarkoitukseen!

Käytä geeliä pakkausselosteessa annettujen ohjeiden mukaisesti. Älä käytä geeliä, jos uuden putken suojaava sinettikalvo on rikkoutunut jo ennen käyttöönottoa.

Näin käytät tuotetta – Annostele ja hävitä oikein

Annostele geeliä hoidettavalle alueelle riittävä määrä ja hiero se kevyesti ihoon. Noudata annosteluohjeita. Hoidettavan alueen koosta riippuen iholle annostellaan noin kirsikan tai saksanpähkinän kokoinen nokare (vastaa 1–4 g) geeliä.

Diklofenaakkijäämien jäteveteen päätymisen minimoimiseksi toimi geelin iholle levityksen jälkeen näin: Pyyhi kädet paperilla ja heitä paperi roskiin. Pese lopuksi kädet, elleivät ne ole hoidettavaa aluetta.

Palauta mahdollinen käyttämättä jäänyt tuote sekä myös tyhjä tuubi apteekkiin.

Katso tästä käyttöopastusvideo

Hoidon kesto

Hoidon kesto riippuu oireista ja taustalla olevasta vaivasta. Valmiste on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön. Diclofenac ratiopharm -geeliä ei saa käyttää pidempään kuin 1 viikon ajan ilman lääkärin ohjeistusta. Ota yhteys lääkäriin, jos oireet pahenevat tai ne eivät lievity 3–5 päivässä.

 

MULTI-FI-01011-04-23

Diklofenaakki. 1 g geeliä sisältää diklofenaakkia 23,2 mg:n diklofenaakkidietyyliamiinin muodossa, mikä vastaa 20 mg diklofenaakkinatriumia.

Muut aineet:

isopropyylialkoholi, propyleeniglykoli (E 1520), kokoyylikaprylokapraatti, nestemäinen parafiini, karbomeeri, makrogolisetostearyylieetteri, dietyyliamiini, öljyhappo, butyylihydroksitolueeni, hajuste (sisältää sitronellolia, geraniolia, bentsyylialkoholia, linalolia, limoneenia , sitraalia, farnesolia, kumariinia, eugenolia), puhdistettu vesi.

 

Älä käytä Diclofenac ratiopharm –geeliä

  • jos olet allerginen diklofenaakille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.
  • jos olet joskus kokenut hengitysvaikeuksia (astma, keuhkoputkien supistelut), nokkosihottumaa, vuotavaa nuhaa tai kasvojen/kielen turvotusta asetyylisalisyylihapon tai muiden ei-steroidirakenteisten tulehduskipulääkkeiden (esim. ibuprofeeni) käytön yhteydessä.

Diclofenac ratiopharm -geeliä saa levittää ainoastaan ehjälle, terveelle ja vahingoittumattomalle iholle. Geelin joutumista silmiin tai suun limakalvoille on vältettävä, eikä sitä saa ottaa suun kautta.

Geelillä käsitellyn ihoalueen voi peittää hengittävällä siteellä/tukisiteellä, mutta silloin geelin on ensin annettava kuivua muutaman minuutin ajan ennen siteen asettamista paikoilleen. Aluetta ei sen sijaan saa peittää ilmatiiviillä ns. okkluusiosidoksella.

Jos Diclofenac ratiopharm -geelin käytön yhteydessä ilmenee ihottumaa, on hoito keskeytettävä.

Suoraa auringonvaloa ja solariumissa käyntiä on vältettävä tämän lääkkeen käytön aikana.

 

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Kuten kaikki lääkkeet, tämäkin lääke voi aiheuttaa haittavaikutuksia. Kaikki eivät kuitenkaan niitä saa.

Yleisiä haittavaikutuksia voivat olla Ihottuma, kutina, ihon punoitus, ekseema, dermatiitti (ihotulehdus) – mukaan lukien kosketusihottuma.

Harvinaisempia haittavaikutuksia voivat olla Ihon hilseily, ihon kuivuminen, turvotus (edeema).

Märkärakkulainen ihottuma, ruoansulatuselimistöön liittyvät vaivat, yliherkkyysreaktiot (mukaan lukien nokkosihottuma), ihon valoherkkyysreaktiot auringonvalolle altistumisen jälkeen.