Flunssa ja kuume

Paracetamol-ratiopharm 500 mg

Itsehoitolääke tilapäiseen kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen kuten päänsäryn, hammassäryn, kuukautiskipujen, nivelkipujen ja lihaskipujen oireenmukaiseen hoitoon. Vaikuttava aine parasetamoli.

Tuote-edut

  • Lievittää kipua
  • Alentaa kuumetta
  • Yli 3-vuotiaille

Käyttötarkoitus

Paracetamol‐ratiopharmin vaikuttavalla aineella parasetamolilla on kipua ja kuumetta lievittävä vaikutus. Paracetamol‐ratiopharm voidaan ottaa nesteen kera joko tyhjään mahaan tai ruokailun yhteydessä.

Pienten lasten on usein vaikea niellä tabletteja. Kurkkukipu pahentaa tilannetta entisestään. Jos epäilet, ettei lapsi pysty nielemään tabletteja, käytä erityisesti lapsille kehitettyjä helpommin nieltäviä lääkemuotoja kuten oraalisuspensiota tai dispergoituvia tabletteja. Itsehoitolääke. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

Lääkemuoto: tabletti. Pakkauskoko: 30 kalvopäällysteistä tablettia.

Annostus

Aikuiset ja yli 12-vuotiaat lapset (>40 kg): 1–2 tablettia korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa.

Yli 3-vuotiaat lapset:
Lasten annos määritetään painon mukaan. Suurin sallittu annos on 15 mg/kg korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Tätä annosta ei saa ylittää ilman lääkärin määräystä.

  • 17–25 kg: ½ tablettia korkeintaan kolme kertaa päivässä.
  • 25–32 kg: ½–1 tablettia korkeintaan kolme kertaa päivässä.
  • Yli 32 kg: 1 tabletti korkeintaan kolme kertaa päivässä.

Alle 3‐vuotiaille vain lääkärin ohjeen mukaan. Älä muuta annostusta tai lopeta lääkitystä neuvottelematta siitä ensin lääkärin kanssa.

Muuta huomioitavaa

Muita parasetamolivalmisteita ei tule käyttää yhtäaikaisesti. Alkoholi saattaa lisätä parasetamolin maksatoksisuutta. Parasetamoli ei ole tulehduskipulääke eli se ei ärsytä ruuansulatuskanavaa eikä vaikuta veren hyytymiseen.

 

MULTI-FI-00146-11-22

Parasetamoli.

 

Älä käytä, jos

  • olet yliherkkä (allerginen) parasetamolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

Ole erityisen varovainen, jos sinulla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta tai toimintahäiriöitä tai jos nautit runsaasti tai säännöllisesti alkoholia.

Parasetamolilla on useita yhteisvaikutuksia muiden lääkevalmisteiden kanssa.

Paracetamol‐ratiopharmin sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Välttääksesi yliannostusriskiä, tarkista, etteivät muut käyttämäsi lääkkeet sisällä parasetamolia.

Tarvittaessa Paracetamol‐ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imettämisen aikana annosteluohjeen mukaisesti. Parasetamoli erittyy jonkin verran äidinmaitoon, mutta on epätodennäköistä, että sillä olisi vaikutusta lapseen.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat uneliaisuus, pahoinvointi ja oksentelu.

Lue myös