Flunssa ja kuume

Paracetamol ratiopharm 1000 mg

Itsehoitolääke tilapäiseen kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen oireenmukaiseen hoitoon. Vaikuttava aine parasetamoli.

Tuote-edut

  • Kipua lievittävä vaikutus
  • Kuumetta alentava vaikutus
  • Yli 50 kg painaville ja yli 16-vuotiaille

Käyttötarkoitus

Paracetamol ratiopharm särkylääkettä käytetään kuumeen alentamiseen sekä lievien ja kohtalaisten kiputilojen hammassäryn, kuukautiskipujen, nivelkipujen ja lihaskipujen oireenmukaiseen hoitoon. Vain tilapäiseen käyttöön. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Lääkemuoto: tabletti. Pakkauskoko: 10 kalvopäällysteistä tablettia.

Annostus

Valmiste on tarkoitettu yli 50 kg painaville aikuisille ja yli 16‐vuotiaille nuorille.

  • Kerta-annos 500-1000 mg.
  • Annosvälin on aina oltava vähintään 6 tuntia.

Enintään 3000 mg vuorokaudessa. Pidä huoli siitä, ettet ylitä enimmäisvuorokausiannosta.

Muuta huomioitavaa

Muita parasetamolivalmisteita ei tule käyttää yhtäaikaisesti. Valmisteen sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekin henkilökunnalle muista lääkkeistä, joita käytät. Alkoholi saattaa lisätä parasetamolin maksatoksisuutta. Parasetamoli ei ole tulehduskipulääke eli se ei ärsytä ruuansulatuskanavaa eikä vaikuta veren hyytymiseen.

 

MULTI-FI-00146-11-22

Parasetamoli.

 

Älä käytä, jos

  • olet yliherkkä (allerginen) parasetamolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

Ole erityisen varovainen, jos sinulla on munuaisten tai maksan vajaatoiminta tai toimintahäiriöitä tai jos nautit runsaasti tai säännöllisesti alkoholia.

Parasetamolilla on useita yhteisvaikutuksia muiden lääkevalmisteiden kanssa.

Paracetamol‐ratiopharmin sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Välttääksesi yliannostusriskiä, tarkista, etteivät muut käyttämäsi lääkkeet sisällä parasetamolia.

Paracetamol‐ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imettämisen aikana annosteluohjeen mukaisesti. Parasetamoli erittyy jonkin verran äidinmaitoon, mutta on epätodennäköistä, että sillä olisi vaikutusta lapseen. Pidemmästä kuin tilapäisestä käytöstä on kuitenkin keskusteltava lääkärin kanssa.

Lopeta Paracetamol-ratiopharm-tablettien käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin, jos koet oireita kuten:

  • turvotusta kasvoissa, kielessä tai nielussa
  • nielemisvaikeuksia
  • nokkosrokkoa tai hengitysvaikeuksia