Lääkehoito hallussa?

Maaliskuun puolivälissä vietetään jälleen valtakunnallista Lääkehoidon päivää. Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä. Lääkehoidon päivässä kysytään tänä vuonna, onko sinulla lääkehoito hallussa? Kuinka voit itse vaikuttaa lääkehoitosi onnistumiseen?

Onnistuneen lääkehoidon avaimet ovat suhteellisen yksinkertaiset. Lääkkeitä käytetään vain tarpeeseen ja aina lääkärin ohjeen mukaan. Lääkehoidon pysymistä omassa hallinnassa voi edesauttaa yksinkertaisella, ajantasaisella lääkityslistalla. Merkitsemällä ylös kaikki käytössäsi olevat lääkkeet, myös itsehoitolääkkeet ja hyvinvointivalmisteet, pysyt itse ajan tasalla lääkityksestä. Samalla mahdollistat myös terveydenhuollon ammattilaiselle, lääkärille tai apteekin henkilökunnalle, nähdä kokonaisuus ja huomata lääkityksessäsi mahdolliset muutostarpeet.

Säännöllisesti ylläpidetty lääkityslista on tärkeä työväline, jolla edistät lääkehoitosi mahdollisimman onnistunutta toteutusta. Toinen onnistuneen lääkehoidon tärkeistä elementeistä mm. pitkäaikaissairauksissa, on hoidon kotiseuranta. Esimerkiksi verenpainetta on tärkeä seurata myös lääkehoidon aikana. Seuranta auttaa huomaamaan muutostarpeita lääkityksessä.

Lääkekortin sekä verenpaineen seurantakortin voit tulostaa itsellesi alta.

FI/CORPI/20/0005/01/20

Lataa itsellesi lääke- ja verenpainekortti

Lääkekortti2

Lääkekortti

Lataa tästä lääkekortti itsellesi talteen.

Lataa

Verenpainekortti

Lataa tästä verenpainekortti talteen.

Lataa