Flunssa ja kuume

Ambroxol ratiopharm 6 mg/ml

Limaa irrottava yskänlääke aikuisille ja yli 12-vuotiaille lapsille. Se ohentaa ja irrottaa limaa, jolloin lima on helpompi yskiä pois. Saatavilla apteekista ilman reseptiä.

Tuote-edut

  • Limaa irrottava yskänlääke
  • Mansikanmakuinen
  • Pakkaus sisältää mittaruiskun

Käyttötarkoitus

Ambroxol ratiopharm 6 mg/ml yskänlääke ohentaa ja irrottaa limaa, jolloin lima on helpompi yskiä pois. Se on tarkoitettu otettavaksi suun kautta aterioiden jälkeen. Ambroxol ratiopharmia ei saa käyttää pidempään kuin 4-5 vuorokautta ilman lääkärin määräystä. Pakkaus sisältää mittaruiskun. Mansikanmakuinen.

Katso annostelu pakkauksesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Lääkemuoto: oraaliliuos. Pakkauskoko: 100 ml.

Nesteiden nauttiminen tehostaa vaikutusta

Nesteiden nauttiminen tehostaa limaa poistavaa vaikutusta. Siksi lääkkeen ottamisen jälkeen on suositeltavaa juoda lasillinen vettä ja koko päivän aikana runsaasti nesteitä.

Milloin lääkäriin?

Ota yhteyttä lääkäriin, mikäli olosi ei parane viiden päivän jälkeen tai se huononee.

MULTI-FI-00043-09-22

Ambroksolihydrokloridi

 

Älä käytä Ambroxol ratiopharm-oraaliliuosta (6 mg/ml) jos olet allerginen ambroksolille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle. Älä käytä valmistetta alle 12-vuotiaille lapsille. Muut tämän lääkkeen vahvuudet voivat sopia paremmin 6-12-vuotiaille lapsille. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Ambroxol ratiopharm-oraaliliuosta jos sinulla on tai on ollut maksa- tai munuaissairaus

Ambroxolin käytön yhteydessä on raportoitu vakavista ihoreaktioista. Jos sinulle kehittyy ihottuma (mukaan lukien limakalvovaurio suussa, nielussa, nenässä, silmissä, sukuelinten alueella), lopeta valmisteen käyttö ja ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Ambroxol ratiopharm sisältää sorbitolia. Lääkevalmistetta ei pidä antaa potilaille, joilla on perinnöllinen fruktoosi-intoleranssi.

Ambroxol ratiopharm ‑oraaliliuosta ei pidä käyttää raskauden eikä etenkään kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana.

Ambroxol ratiopharm -oraaliliuoksen käyttöä ei suositella imettäville äideille.

Yleisiä haittavaikutuksia voivat olla makuhäiriöt (esim. makuaistin muutokset), nielun tai suun tunnottomuus ja pahoinvointi. Harvinaisempia haittavaikutuksia voivat olla oksentelu, suun kuivuminen, ripuli, ruuansulatushäiriöt (dyspepsia) tai vatsakipu.