Flunssa ja kuume

Ambroxol ratiopharm 60 mg

Ambroxol ratiopharm 60mg poretabletit vaikuttavat kahdella tavalla muuttaen liman juoksevammaksi ja tehostaen värekarvojen toimintaa, jolloin lima on helpompaa yskiä pois. Aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.

Tuote-edut

  • Limaa irrottava yskänlääke
  • Poretabletti
  • Kirsikanmakuinen

Käyttötarkoitus

Ambroxol ratiopharm 60mg poretabletit on tarkoitettu limaisen yskän hoitoon aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille. Se vaikuttaa kahdella tavalla muuttaen liman juoksevammaksi ja tehostaen värekarvojen toimintaa, jolloin lima on helpompaa yskiä pois.

Lue pakkausseloste huolellisesti. Itsehoitolääke.

Lääkemuoto: Poretabletti. Pakkauskoko: 10 poretablettia.

Annostus

Aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille puolikas poretabletti 3 kertaa vuorokaudessa ensimmäisten 2–3 vuorokauden aikana. Sen jälkeen puolikas poretabletti 2 kertaa vuorokaudessa.

Aikuisilla ja yli 12-vuotiailla nuorilla annostusta voidaan tarvittaessa lisätä enintään 1 poretablettiin 2 kertaa vuorokaudessa.

Poretabletit liuotetaan lasilliseen vettä ja liuoksen voi ottaa joko aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan.

Milloin lääkäriin?

Käänny lääkärin puoleen, jos oireet eivät parane tai ne pahenevat 5 vuorokauden hoidon jälkeen.

 

Ambroksolihydrokloridi

 

Älä käytä, jos olet allerginen ambroksolille tai tämän lääkkeen jollekin muulle ainesosalle. Valmisteen suuren vaikuttavan aineen määrän vuoksi Ambroxol ratiopharm 60 mg -poretabletteja ei saa käyttää alle 12-vuotiaille lapsille. 6-12-vuotiaille lapsille on saatavilla Ambroxol ratiopharm 3mg/ml oraaliliuos. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Ambroxol ratiopharm 60mg poretabletteja, jos sinulla on tai on ollut maksa- tai munuaissairaus.

Ambroksolin käytön yhteydessä on raportoitu vakavista ihoreaktioista. Jos sinulle kehittyy ihottuma (johon saattaa liittyä rakkuloita tai limakalvovaurioita), lopeta valmisteen käyttö ja ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Sisältää sorbitolia. Lääkevalmistetta ei pidä antaa potilaille, joilla on perinnöllinen fruktoosi-intoleranssi.

Sisältää laktoosia ja maltodekstriiniä. Lääkevalmistetta ei pidä antaa potilaille, joilla on perinnöllinen galaktoosi-intoleranssi, täydellinen laktaasinpuutos tai glukoosi-galaktoosi-imeytymishäiriö.

Sisältää 126,6 mg natriumia per poretabletti, joka vastaa 6,35 % WHO:n suosittelemasta natriumin 2 g:n päivittäisestä enimmäissaannista aikuisille.

Ambroxol ratiopharm -valmistetta ei pidä käyttää raskauden eikä etenkään kolmen ensimmäisen raskauskuukauden aikana.

Ambroxol ratiopharm -valmisteen käyttöä ei suositella imettäville äideille.

Yleisiä haittavaikutuksia voivat olla makuhäiriöt (esim. makuaistin muutokset), nielun tai suun tunnottomuus ja pahoinvointi. Harvinaisempia haittavaikutuksia voivat olla oksentelu, ripuli, vatsakipu, ruoansulatushäiriot ja suun kuivuminen.

 

MULTI-FI-00970 03 23