Flunssa ja kuume

Zysils 3 mg

Zysils 3 mg -imeskelytabletit lievittävät äkillistä kurkkukipua. Aikuisille ja vähintään 6-vuotiaille lapsille.

Tuote-edut

  • Helpottaa äkillistä kurkkukipua
  • Sokerittomia
  • Makuina sitruuna ja appelsiini-hunaja

Käyttötarkoitus

Zysils 3 mg -imeskelytabletit on tarkoitettu äkillisen kurkkukivun oireenmukaiseen paikallishoitoon aikuisille ja vähintään 6-vuotiaille lapsille. Ne helpottavat äkillistä kurkkukipua. Kaksi makuvaihtoehtoa: raikas sitruuna ja appelsiini-hunaja. Lue pakkausseloste huolellisesti. Itsehoitolääke.

Annostus

Aikuisille ja vähintään 6-vuotiaille lapsille 1 imeskelytabletti 3 kertaa päivässä kivun lievittämiseen tarpeen mukaan. Enintään 3 imeskelytablettia päivässä. Zysils-imeskelytabletteja saa käytttää enintään 7 vuorokauden ajan.

Milloin lääkäriin?

Ota yhteys lääkäriin, jos oireesi eivät lievity tai ne pahenevat 3 vuorokauden kuluessa, jos sinulle nousee kuume, jos koet hyvin voimakasta kurkkukipua, tai jos saat muita oireita.

Lääkemuoto: imeskelytabletti. Pakkauskoko: 24 imeskelytablettia

MULTI-FI-00044-09-22

 

Bentsydamiinihydrokloridi.

 

Älä käytä Zysils-imeskelytabletteja, jos olet raskaana tai imetät. Keskustele myöskin lääkärin kanssa ennen Zysils-imeskelytablettien käyttöä mikäli sinulla on fenyyliketonuria tai jos sinulla on tai on ollut astma. Mainitse myös mikäli olet allerginen salisylaateille (esim. asetyylisalisyylihapolle tai salisyylihapolle) tai jollekin toiselle tulehduskipulääkkeelle (NSAID-lääkkeelle). Jos kipu suussasi tai nielussasi pahenee tai se ei parane 3 vuorokauden kuluessa, ota yhteyttä lääkäriin. Ota yhteyttä lääkäriin myös, jos sinulle nousee kuume tai saat kovaa nielu- tai suukipua tai muita oireita.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Zysils-imeskelytabletteja ei saa käyttää raskauden eikä imetyksen aikana.

Jos havaitset haittavaikutuksia, kerro niistä lääkärille, apteekkihenkilökunnalle tai sairaanhoitajalle. Melko harvinaista on ihon herkistyminen auringonvalolle (ihottuma tai auringonpolttamat). Harvinaisia haittavaikutuksia ovat kuiva suu tai polttava tunne suussa. Jos koet edellä mainittua, voi vesilasillisen juominen pienin kulauksin lievittää oireita. Hyvin harvinaisia haittavaikutuksia on äkillinen turvotus suussa/nielussa ja limakalvoissa sekä hengitysvaikeudet. Haittavaikutuksia, joiden yleisyys on tuntematon ovat allergiset reaktiot (yliherkkyys), vakavat allergiset reaktiot (anafylaktinen sokki) tai suun limakalvon paikallinen tunnottomuus.