Allergia

Flynise 5 mg

Flynise 5 mg väsyttämätön antihistamiini, joka auttaa hillitsemään nokkosihottuman ja allergisen nuhan oireita.

Tuote-edut

  • Väsyttämätön allergialääke
  • Allergiseen nuhaan
  • Nokkosihottumaan

Käyttötarkoitus

Flynise lievittää allergiseen nuhaan (eli allergian, esim. heinänuhan tai pölypunkkiallergian, aiheuttamaan nenäkäytävän tulehdukseen) liittyviä oireita aikuisilla ja vähintään 12-vuotiailla nuorilla. Tällaisia oireita ovat aivastelu, nenän vuotaminen tai kutina, kitalaen kutina sekä silmien kutina, punoitus ja vuotaminen. Flynise-valmistetta käytetään myös lievittämään nokkosihottuman (allergian aiheuttaman ihoreaktion) oireita. Näitä oireita ovat kutina ja paukamat. Pakkauskoot: 10, 30 ja 100 kalvopäällysteistä tablettia. Vaikuttava aine: desloratadiini. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ja tarkasta valmisteen annostelu ennen sen käyttöä. Itsehoitolääke.

Desloratadiini.

 

Älä käytä Flynise‐valmistetta jos olet allerginen desloratadiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle tai loratadiinille. Keskustele lääkärin kanssa ennen Flynise‐valmisteen käyttöä, jos:
‐ munuaistesi toiminta on heikentynyt
‐ sinulla tai suvussasi on aiemmin ollut kouristuskohtauksia.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Flynise‐tablettien käyttöä ei suositella, jos olet raskaana tai imetät.

Yleisiä haittavaikutuksia (esiintyvät 1 ‐ 10 lääkkeen käyttäjällä 100:sta) ovat: väsymys, suun kuivuminen ja päänsärky.

Tutustu myös

Tämä sisältö on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja vaatii kirjautumisen Fimnet-tunnuksilla.

Lue myös

Tämä sisältö on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja vaatii kirjautumisen Fimnet-tunnuksilla.