Kipu ja särky

ibuxin 400 mg

Se edullinen särkylääke. ibuxin 400 mg itsehoitolääke on tarkoitettu tilapäisiin kipu‐ ja kuumetiloihin kuten nuhakuumeen tai influenssan oireisiin, päänsärkyyn, lihas‐ ja nivelkipuihin, reumasärkyyn, kuukautiskipuihin tai hammassärkyyn.

Tuote-edut

  • Särkyyn ja kuumeeseen
  • Helposti puolitettava tabletti (SnapTab)
  • Aikuisille ja yli 4-vuotiaille lapsille

Käyttötarkoitus

Ibuxin 400 mg -tablettien vaikuttava aine on ibuprofeeni, joka on ns. tulehduskipulääke ja alentaa myös kuumetta. Ibuprofeeni vähentää kipuaistimusta ja tulehdusta välittävien aineiden syntymistä elimistössä. Ibuprofeenin avulla kipu lievittyy ja kuumotus, punotus ja turvotus vähenevät.  Aikuisille ja yli 4-vuotiaille lapsille.

Pienten lasten on usein vaikea niellä tabletteja. Kurkkukipu vaikeuttaa tilannetta entisestään. Käytä tällöin lapselle helpommin nieltäviä lääkemuotoja, kuten oraaliliuosta tai poretablettia.

Lääkemuoto: kalvopäällysteinen tabletti.

Pakkauskoot: 10 ja 30 kalvopäällysteistä tablettia.

Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä. Katso annostelu pakkauksesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

MULTI-FI-00862-11-22

ibuprofeeni

Älä käytä, jos……

– olet allerginen (yliherkkä) ibuprofeenille tai valmisteen jollekin muulle aineelle
– olet aikaisemmin saanut allergiaoireita tai astman pahenemista asetyylisalisyylihaposta tai jostakin muusta tulehduskipulääkkeestä
– sinulla on aktiivinen maha- tai pohjukaissuolihaava,
– sinulla on aiemmin ollut mahan tai pohjukaissuolen haavauma, joka on uusiutunut kerran tai useammin,
– sinulla on aiemmin ilmennyt ruoansulatuskanavan puhkeama tai verenvuotoa

Keskustele lääkärin kanssa ennen Ibuxin ‐tablettien käyttöä, jos sinulla on:

‐ munuaisten tai maksan vajaatoiminta
– jokin veren hyytymishäiriö

 

ibuxin-tabletteja saa käyttää raskauden aikana vain lääkärin ohjeen mukaan. ibuxin-tabletteja voi käyttää imetyksen aikana, koska ibuprofeeni erittyy äidinmaitoon merkityksettömän pieninä määrinä.

Yleisinä haittavaikutuksina (yli 1 potilaalla sadasta) on raportoitu: ruoansulatuskanavaan liittyviä vaivoja, kuten närästystä, ylävatsakipua, pahoinvointia, oksentelua, ilmavaivoja, ripulia, ummetusta ja lieviä ruoansulatuskanavan verenvuotoja.