Kipu ja särky

ibuxin 400 mg jauhe

Se kätevä särkylääke. Sitruunanmakuisen jauhe liukenee suussa ilman nestettä. Itsehoitolääke.

Tuote-edut

  • Liukenee suussa ilman nestettä
  • Sitruunanmakuinen
  • Annospussi on helppo ottaa mukaan

Käyttötarkoitus

Ibuxin 400 mg jauhe on itsehoitolääke, joka on tarkoitettu lievän tai kohtalaisen kivun ja kuumeen lyhytaikaiseen, oireenmukaiseen hoitoon aikuisille ja yli 12-vuotiaille. Voidaan nauttia ilman nestettä. Sitruunanmakuinen. Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta.

Ibuxin 400 mg jauhe on tarkoitettu lyhytaikaiseen käyttöön. Ota yhteys lääkäriin, jos tarvitset ibuxinia pidempään kuin 3 vuorokauden ajan kuumeen hoitoon, pidempään kuin 4 vuorokauden ajan muunlaisten kipu- ja särkytilojen hoitoon tai jos oireesi hoidosta huolimatta pahenevat.

Lääkemuoto: jauhe. Pakkauskoot: 10 ja 20 annospussia. Pitkäaikaiseen käyttöön vain lääkärin määräyksestä. Katso annostelu pakkauksesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Ibuprofeeni.

 

Älä käytä, jos

– olet allerginen (yliherkkä) ibuprofeenille tai valmisteen jollekin muulle aineelle
– olet aikaisemmin saanut allergiaoireita tai astman pahenemista asetyylisalisyylihaposta tai jostakin muusta tulehduskipulääkkeestä
– sinulla on aktiivinen maha- tai pohjukaissuolihaava
– sinulla on aiemmin ollut mahan tai pohjukaissuolen haavauma, joka on uusiutunut kerran tai useammin
– sinulla on aiemmin ilmennyt ruoansulatuskanavan puhkeama tai verenvuotoa

Keskustele lääkärin kanssa ennen Ibuxin -tablettien käyttöä, jos sinulla on:

– munuaisten tai maksan vajaatoiminta
– jokin veren hyytymishäiriö

Raskaus: Ota yhteys lääkäriin, jos raskaus todetaan ibuxin-jauheen käytön aikana. Ibuprofeenia sisältäviä lääkkeitä saa käyttää vain raskauden ensimmäisten 6 kuukauden aikana, ja tällöinkin ainoastaan lääkärin ohjeiden mukaan.

Imetys: ibuxin-jauhetta voi käyttää imetyksen aikana, koska ibuprofeeni erittyy äidinmaitoon merkityksettömän pieninä määrinä.

 

Yleisiä haittavaikutuksia (esiintyvät 1 – 10 lääkkeen käyttäjällä 100:sta) ovat:
– ruoansulatuskanavaan liittyvät vaivat, kuten närästys, vatsakivut, pahoinvointi, oksentenlu, ilmavaivat, ripuli, ummetus ja lievä veren menetys ruoansulatuskanavan kautta, mikä poikkeustapauksissa saattaa johtaa anemiaan.