Flunssa ja kuume

Paracetamol+C ratiopharm

Poretabletti sisältää parasetamolia ja C-vitamiinia. Parasetamoli lievittää influenssaan liittyviä lihas‐ ja nivelkipuja sekä päänsärkyä ja alentaa kuumetta. C-vitamiini lyhentää vilustumisoireiden kestoa ja korjaa vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvää lisääntynyttä C-vitamiinin tarvetta.

Tuote-edut

  • Nauti kylmänä tai kuumana
  • Sisältää C-vitamiinia
  • Sitruksen makuinen
  • Helposti puolitettava poretabletti myös lapsen flunssan hoitoon

Käyttötarkoitus

Paracetamol +C ratiopharm poretabletti on tarkoitettu vilustumissairauksiin ja influenssaan liittyvien kiputilojen kuten lihas‐ ja nivelkipujen sekä päänsäryn lievittämiseen ja kuumeen alentamiseen. Se sisältää 500 mg parasetamolia ja 200 mg askorbiinihappoa eli C-vitamiinia.

Paracetamol +C ratiopharm ei ärsytä ruuansulatuskanavaa eikä vaikuta veren hyytymiseen, sillä se ei ole tulehduskipulääke. Jatkuvaan käyttöön vain lääkärin ohjeen mukaan. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Lääkemuoto: poretabletti. Pakkauskoko 20 poretablettia.

Annostus

Aikuiset ja yli 12–vuotiaat lapset (>40 kg): 1–2 poretablettia korkeintaan kolme kertaa päivässä.

Lapset: Lasten annos määritetään painon mukaan. Suurin sallittu annos on 15 mg/kg korkeintaan 3 kertaa vuorokaudessa. Annosta ei saa ylittää ilman lääkärin määräystä.

  • 17-25 kg: ½ poretablettia korkeintaan kolme kertaa päivässä.
  • 25-32 kg: ½–1 poretablettia korkeintaan kolme kertaa päivässä.
  • Yli 32 kg: 1 poretabletti korkeintaan kolme kertaa päivässä.
  • Alle 3-vuotiaille vain lääkärin ohjeen mukaan.

Sopii kylmään tai kuumaan nesteeseen

Poretabletti liuotetaan lasilliseen kylmää tai kuumaa nestettä ja se voidaan ottaa joko tyhjään mahaan tai ruokailun yhteydessä. Ruokailu ei vaikuta Paracetamol +C ratiopharmin imeytymiseen.

Vain tilapäiseen käyttöön

Paracetamol +C ratiopharm on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön, vilustumissairauden tai influenssan keston mukaan. Käytä enintään 10 vuorokauden ajan, ellei lääkäri toisin määrää.

 

MULTI-FI-00147-11-22

Parasetamoli ja askorbiinihappo.

 

Älä käytä, jos

  • olet yliherkkä (allerginen) parasetamolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle.

 

Parasetamolilla on useita yhteisvaikutuksia muiden lääkevalmisteiden kanssa. Paracetamol+C ratiopharmin sopivuuden varmistamiseksi kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät tai olet äskettäin käyttänyt muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita lääkäri ei ole määrännyt. Muita parasetamolia sisältäviä valmisteita ei saa käyttää samanaikaisesti. Välttääksesi yliannostusriskiä, tarkista, etteivät muut käyttämäsi lääkkeet sisällä parasetamolia.

Tarvittaessa Paracetamol+C ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana pienimmällä annoksella ja yksittäisin annoksin. Parasetamoli erittyy ihmisen rintamaitoon, joten tämän lääkevalmisteen käyttöä ei suositella rintaruokinnan aikana.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat uneliaisuus, pahoinvointi ja oksentelu.