Flunssa ja kuume

Rometor ratiopharm 2 mg/ml

Itsehoitolääke, joka hillitsee kuivaa ja hakkaavaa yskää. Mansikanmakuinen yskänlääke on tarkoitettu aikuisille ja yli 2-vuotiaille lapsille.

Tuote-edut

  • Kuivaan ja hakkaavaan yskään yli 2-vuotiaille
  • Mansikanmakuinen
  • Särkymätön pullo

Käyttötarkoitus

Rometor ratiopharm on yskänärsytystä hillitsevä itsehoitolääke tavalliseen flunssaan liittyvään kuivaan yskään. Se on tarkoitettu aikuisille ja yli 2‐vuotiaille lapsille. Lääkemuoto: oraaliliuos. Pakkauskoko 125 ml ja 200 ml. Itsehoitolääke.

Katso annostelu pakkauksesta/pakkausselosteesta ja tutustu huolella pakkausselosteeseen. Jos olet epävarma lääkkeen sopivuudesta, ota yhteyttää apteekin henkilökuntaan.

Ota yhteyttä lääkäriin, mikäli oireet eivät helpotu 1‐2 viikossa, yskä jatkuu yli 2 viikkoa tai palaa toistuvasti. Hakeudu lääkärin hoitoon, mikäli sinulla on hengitysvaikeuksia tai hengitykseen liittyviä rintakipuja tai, jos yskään liittyy muita oireita kuten esim. happamia röyhtäisyjä ja närästystä, painon alenemista, verisiä tai märkäisiä ysköksiä.

Valmiste on hyvänmakuinen. Vaaratilanteiden välttämiseksi se on syytä säilyttää pienten lasten ulottumattomissa.

Dekstrometorfaanihydrobromidi.

 

Älä käytä, jos

  • olet yliherkkä (allerginen) dekstrometorfaanille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle
  • käytät monoamiinioksidaasin (MAO)‐estäjiä kuten esim. moklobemidiä tai selegiliiniä, sillä Rometor ratiopharmin samanaikainen käyttö voi johtaa vaarallisiin yhteisvaikutuksiin
  • käytät fluoksetiinia tai paroksetiinia (masennuslääkkeitä), kinidiiniä, amiodaronia tai propafenonia (sydänlääkkeitä), terbinafiinia (sienilääke), tioridatsiinia tai haloperidolia (psykoosilääke) simetidiiniä (mahahapon eritystä vähentävä lääke), ritonaviiria (immuunikatolääke) tai sibutramiinia (laihdutuslääke) sisältäviä lääkkeitä tai rauhoittavia lääkkeitä, kuten bentsodiatsepiineja, ellei lääkäri ole nimenomaan niin määrännyt, sillä samanaikainen Rometor ratiopharmin käyttö voi johtaa vaarallisiin yhteisvaikutuksiin.

 

Rometor ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana tilapäisesti ohjeen mukaan voimakkaiden yskänkohtausten hillitsemiseen.

Rometor ratiopharmin yleisinä haittavaikutuksina on raportoitu uupumusta ja oksentelua. Valmisteen sisältämä maltitoli voi aiheuttaa herkille potilaille vatsavaivoja ja ripulia.