Muut

Nesteytys ratiopharm

Nesteytys ratiopharm poretabletti tukee kehon neste- ja suolatasapainoa, jos nestehukka on päässyt yllättämään esimerkiksi matkalla tai urheillessa. Kätevä pakkaus kulkee menossa mukana aamusta iltaan!

Tuote-edut

  • Suositusten mukainen määrä suoloja ja glukoosia
  • Poretabletit on kätevät käyttää
  • Raikas sitruunan maku

Käyttötarkoitus

Nesteytys ratiopharm poretabletti tukee kehon neste- ja suolatasapainoa. Se sopii etenkin rankan urheilun tai muun runsaan hikoilun, kuten kuumeen tai helteen aiheuttamaan nestehukkaan, sekä myös ripulin aiheuttamaan nestevajaukseen. Makuna on raikas sitruuna. Poretabletti. Ravintolisä.

Mistä tunnistat nestehukan

Janon tunne kertoo että elimistö kaipaa lisää nestettä.  Myös harventunut virtsaamistarve ja tummankeltainen virtsa ovat selviä vihjeitä. Nestehukan ensioireita ovat väsymys, heikkous, päänsärky ja kuiva suu. Jos keho ei saa nestettä, verenpaine voi laskea ja sydämen syke kiihtyä.

Ohjeelliset nesteenmäärät

Lapsille

  • Normaalisti lapsi tarvitsee nestettä 1–1,5 litraa päivässä. Helteellä nesteen tarve voi olla jopa suurempi.

Aikuisille

  • Juo 2–3 litraa nestettä päivässä. Tästä noin puolet pitäisi saada juotuna ja toinen puoli ruoan mukana. Hikoilu ja saunominen lisäävät nesteen tarvetta.

Raskaana oleville

  • Muista juoda riittävästi. Kehosi tuottaa ylimääräistä verta, ja siihen tarvitaan nestettä. Neste myös tukee aineenvaihduntaa, vähentää turvotusta ja ehkäisee ummetusta.

Imettäville

  • Kun imetät, menetät nestettä. Nauti nestettä siis noin imetetyn maidon verran. Ylimääräinen juominen ei kuitenkaan lisää rintamaidon määrää.

Ikääntyneille

  • Juo 1–1,5 litraa päivässä. Juo, vaikka sinulla ei olisikaan jano.
  • Nestevajaus on ikääntyneille erityisen vakavaa, sillä kehossa on vähemmän vettä kuin nuoremmilla.

Annosteluohje

Valmistetta suositellaan juotavaksi pienissä erissä painotaulukon mukaista annosta noudattaen tai tarvittaessa. Mikäli lääkäri on määrännyt Nesteytys ratiopharm -poretabletteja, tulee valmistetta käyttää lääkärin ohjeen mukaan. Alle 1/2-vuotiaille tai alle 8 kg lapsille ainoastaan lääkärin ohjeen mukaan.

Nesteytys ratiopharm annostelutaulukko

Glukoosi, sitruunahappo, natriumbikarbonaatti, natriumkloridi, täyteaineet (inuliini, perunatärkkelys) kaliumkloridi, aromi (sitruuna), makeutusaine (aspartaami), väri (E 101).

Glukoosia 2540 mg, sitruunahappoa 1738 mg, natriumbikarbonaattia 1134 mg, josta natriumia 307 mg, natriumkloridia 263 mg, josta natriumia 103 mg, kaliumkloridia 221 mg josta kaliumia 116 mg.

1 poretabletti (2 dl valmista liuosta) sisältää:

glukoosia 2540 mg
sitruunahappoa 1738 mg
natriumia 410 mg
kloridia 265 mg
kaliumia 116 mg

Diabeetikoiden tulee huomioida glukoosin määrä.

Tutustu myös

Tämä sisältö on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja vaatii kirjautumisen Fimnet-tunnuksilla.