Vatsavaivat ja suolisto

Esomeprazol ratiopharm 20 mg

Esomeprazol ratiopharm 20 mg on itsehoitolääke närästyksen ja happamien röyhtäisyjen hoitoon aikuisille. Hillitsee mahan happotuotantoa.

Tuote-edut

  • Aikuisille närästysoireiden lyhytaikaiseen hoitoon.
  • Vähentää mahahapon muodostumista.
  • Yksi kapseli päivässä.

Käyttötarkoitus

Esomeprazol ratiopharmia käytetään aikuisille närästysoireiden lyhytaikaiseen hoitoon. Näitä oireita ovat mm. närästys ja happaman mahanesteen nousu ruokatorveen. Vaikuttava aine esomepratsoli. Lapsille ja nuorille vain lääkärin ohjeen mukaan. Lääke/tuotemuoto: enterokapseli. Pakkauskoko 14 enterokapselia. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ja tarkasta valmisteen annostelu ennen sen käyttöä. Itsehoitolääke.

Esomepratsolia saa käyttää ilman lääkärin määräystä enintään 14 vuorokauden ajan yhtäjaksoisesti. Jos oireet eivät ole hävinneet tai lievittyneet tai jos ne ovat vain pahentuneet korkeintaan 2 viikkoa kestäneen yhtäjaksoisen hoidon jälkeen, ota yhteyttä lääkäriin. Tutustu huolella pakkausselosteeseen.

Esomepratsoli.

 

Älä käytä, jos olet allerginen esomepratsolille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle, jollekin toiselle protonipumpun estäjien ryhmään kuuluvalle lääkkeelle tai mikäli käytät nelfinaviiria sisältävää lääkevalmistetta (käytetään HIV:n hoidossa).

Keskustele valmisteen käytöstä lääkärin kanssa, jos sinulla on jokin vaikea maksa‐ tai munuaisvaiva, mikäli sinulla ilmenee ennen hoitoa tai sen aikana merkittävää painonlaskua ilman selvää syytä, nielemisvaikeuksia, vatsakipua tai ruoansulatusvaivoja, oksentelua ruokailun jälkeen tai verioksennuksia tai mustia ulosteita. Keskustele lääkärin kanssa myös mikäli hoidon aikana ilmenee ripulia.

Esomeprazol ratiopharmia voi käyttää raskauden ja imetyksen aikana vain lääkärin ohjeen mukaan.

Yleisiä haittavaikutuksia (1‐10 potilaalla sadasta) ovat päänsärky, maha‐ tai suolistovaikutukset, kuten ripuli, vatsakivut, ummetus, ilmavaivat, pahoinvointi ja oksentelu sekä mahanpohjan rauhasen polyypit (hyvänlaatuiset).