Vatsavaivat ja suolisto

Omeprazol ratiopharm 20 mg

Omeprazol ratiopharm 20 mg on itsehoitolääke aikuisille lyhytkestoiseen refluksioireiden, kuten närästyksen ja happaman mahanesteen ruokatorveen takaisinvirtauksen hoitoon. Yksi kapseli päivässä riittää.

Tuote-edut:

  • Aikuisille refluksioireiden lyhytkestoiseen hoitoon.
  • Vähentää mahan tuottaman hapon määrää.
  • Yksi kapseli päivässä.

Käyttötarkoitus:

Omeprazol ratiopharm -enterokapselit sisältävät vaikuttavana aineena omepratsolia. Se vaikuttaa vähentämällä mahan tuottaman hapon määrää. Omeprazol ratiopharm -enterokapseleita käytetään aikuisille lyhytkestoiseen refluksioireiden (kuten närästys, happaman mahanesteen ruokatorveen takaisinvirtaus) hoitoon. Ennen kuin oireet helpottavat, saattaa olla tarpeen ottaa enterokapseleita 2–3 peräkkäisen päivän ajan.

Kapselit suositellaan otettavaksi aamulla. Kapselit voidaan ottaa joko ruokaillessa tai tyhjään vatsaan. Kapselit niellään kokonaisena veden kera (vähintään 1/2 lasillista vettä).

Pakkauskoko 14 enterokapselia. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ennen valmisteen käyttöä.

Omepratsoli

 

Älä käytä Omeprazol ratiopharmia, jos olet allerginen omepratsolille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle tai jos olet allerginen lääkkeille, jotka sisältävät muita protonipumpun estäjiä (kuten pantopratsolia, lansopratsolia, rabepratsolia, esomepratsolia) tai jos käytät nelfinaviiria sisältävää lääkettä (HIV-infektioon). Älä käytä Omeprazol ratiopharm -enterokapseleita yli 14 päivän ajan ilman, että keskustelet siitä lääkärin kanssa. Keskustele lääkärin kanssa, jos oireesi eivät lievity valmisteen käytön aikana tai jos ne pahenevat. Omeprazol ratiopharm on tarkoitettu itsehoidossa ainoastaan yli 18-vuotiaille. Älä käytä Omeprazol ratiopharmia, jos olet alle 18 vuoden ikäinen.

 

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, maha- ja suolistovaivat: ripuli, mahakipu, ummetus, ilmavaivat, pahoinvointi ja oksentelu sekä mahalaukun hyvänlaatuiset polyypit.

Jos huomaat jonkin seuraavista harvinaisista, mutta vakavista haittavaikutuksista, lopeta Omeprazol ratiopharmin käyttö ja ota heti yhteys lääkäriin: Äkillinen keuhkojen vinkuna, huulten, kielen, nielun tai kehon turpoaminen, ihottuma, pyörtyminen tai nielemisvaikeudet (vaikea allerginen reaktio). Ihon punoitus, rakkulat ja kuoriutuminen. Myös huuliin, silmiin, suuhun, nenään ja sukuelimiin voi ilmaantua vaikeita rakkuloita ja verenvuoto. Kyse voi olla Stevens-Johnsonin oireyhtymästä tai toksisesta epidermaalisesta nekrolyysistä. Laajalle levinnyt ihottuma, kuume ja suurentuneet imusolmukkeet (lääkkeeseen liittyvä yleisoireinen eosinofiilinen oireyhtymä (DRESS) tai lääkeyliherkkyysoireyhtymä). Punoittava, hilseilevä laajalle levinnyt ihottuma, johon liittyy ihonalaisia patteja ja rakkuloita sekä kuumetta. Oireet ilmaantuvat yleensä hoidon alussa (akuutti yleistynyt eksantematoottinen pustuloosi). Ihon keltaisuus, tumma virtsa ja väsymys voivat olla oireita maksan toimintahäiriöistä.

 

MULTI-FI-01123 09 23