Flunssa ja kuume

Mucoratio 600 mg

Limaa irrottavat poretabletit aikuisille. Mucoratio 600 mg poretabletit helpottavat liman poisyskimistä vilustumissairauksien aiheuttamien keuhkoputkentulehdusten yhteydessä. Apteekista ilman reseptiä.

Tuote-edut

  • Irrottaa limaa ja helpottaa sen poisyskimistä
  • Kätevä poretabletti
  • Sitruunan makuinen

Käyttötarkoitus

Mucoratio 600 mg poretabletit on tarkoitettu aikuisille irrottamaan limaa ja helpottamaan sen poisyskimistä vilustumissairauksien aiheuttamien keuhkoputkentulehdusten yhteydessä. Vaikuttavana aineena asetyylikysteiini kykenee irrottamaan hengitysteissä olevaa sitkeää limaa. Sekoita poretabletti lasilliseen vettä. Lue pakkausseloste huolellisesti. Itsehoitolääke.

Annostus

Aikuisille yksi poretabletti päivässä. Mucoratio 600 mg poretabletteja saa käyttää enintään viiden vuorokauden ajan.

Lääkemuoto: poretabletti. Pakkauskoko 10 poretablettia.

MULTI-FI-00045-09-22

Asetyylikysteiini.

 

Älä käytä Mucoratio-itsehoitolääkettä, jos olet allerginen asetyylikysteiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle tai sinulla on histamiini-intoleranssi. Suuren vaikuttavan aineen määränsä vuoksi Mucoratio-lääkettä ei saa antaa alle 14-vuotiaille. Alle 18-vuotiaille vain lääkärin määräyksestä.

Keskustele lääkärin kanssa ennen kuin aloitat Mucoration käytön, jos sinulla on Stevens-Johnsonin oireyhtymää ja toksista epidermaalista nekrolyysiä tai jos lääkkeen käytön aikana ilmenee uusia iho- tai limakalvomuutoksia. Keskustele myös jos sinulla on, tai on ollut astma tai maha- tai pohjukaissuolihaava, etenkin jos käytät samaan aikaan muita mahan ja suoliston limakalvoja ärsyttäviä lääkkeitä. Mucoratio sisältää natriumia, aspartaamia ja sakkaroosia. Mucoratio-valmisteen käyttö voi irrottaa keuhkoputkilimaa ja lisätä sen määrää. Noudata erityistä varovaisuutta, jos et kykene yskimään limaa pois. Käänny lääkärin puoleen, ellet tunne oloasi paremmaksi tai jos tunnet olosi huonommaksi 5 päivän jälkeen.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Mucoratio-lääkettä ei pidä käyttää imetyksen yhteydessä, ellei lääkäri katso hoidon olevan ehdottoman tarpeen.

Lopeta Mucoratio-valmisteen käyttö ja hakeudu lääkäriin, jos koet jonkin seuraavista, harvinaisista haittavaikutuksista: vaikeat ihoreaktiot, yliherkkyysreaktiot, päänsärky, korvien soiminen (tinnitus), sydämentykytys, oksentelu, ripuli, suun limakalvojen tulehdus, vatsakivut, pahoinvointi, allergiset reaktiot, kuume tai alhainen verenpaine. Harvinaisia haittavaikutuksia ovat myös hengästyneisyys, närästys, eriasteiset yliherkkyysreaktiot, verenvuodot ja nesteen kertyminen kasvoihin.