Flunssa ja kuume

Naso-ratiopharm 0,5 mg/ml

Naso-ratiopharm 0,5 mg/ml on nenän tukkoisuutta helpottava nenäsumute lapselle. Säilöntäaineeton nenäsumute avaa tukkoisen nenän nopeasti ja tehokkaasti.

Tuote-edut

  • Avaa tukkoisen nenän
  • Nopeasti tehoava
  • Säilöntäaineeton

Käyttötarkoitus

Naso‐ratiopharm 0,5 mg/ml on tarkoitettu mm. nuhasta johtuvan nenän tukkoisuuden tilapäiseen hoitoon. Sen vaikuttava aine ksylometatsoliini vähentää nenän ja nielun alueen limakalvojen turvotusta, mikä helpottaa nuhapotilaan hengittämistä nenän kautta.

Lääkemuoto: nenäsumute, liuos. Pakkauskoko 10 ml.

Annostelu

2–10-vuotiaat lapset: Yksi suihke (0,07 ml) kumpaankin sieraimeen korkeintaan kolme kertaa päivässä. Lääkkeenoton jälkeen on odotettava vähintään kahdeksan tuntia ennen seuraavan annoksen ottamista. Ksylometatsoliinia sisältävien valmisteiden käyttöä alle 2-vuotiaille lapsille ei suositella.

Vain tilapäiseen käyttöön

Naso-ratiopharm 0,5 mg/ml nenäsumutetta saa käyttää yhtäjaksoisesti enintään 5 vuorokauden ajan. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Hyödyllisiä käyttövinkkejä

Poista pullon suojakorkki. Niistä nenä, laita suutin sieraimeen ja pidä pullo pystysuorassa asennossa. Pumppaa kerran hengittäen samalla hitaasti sisään nenän kautta. Käytön jälkeen puhdista suutin kuivalla paperipyyhkeellä ja laita suojakorkki takaisin.

Jos suihke ei toimi heti ensimmäisellä käyttökerralla, pumppaa muutaman kerran ilmaan, kunnes sumu on hienojakoista. Hygieniasyistä Naso-ratiopharm nenäsumutepullo on tarkoitettu yhden henkilön käyttöön.

 

MULTI-FI-00475-11-23

ksylometatsoliinihydrokloridi.

 

Älä käytä, jos olet yliherkkä ksylometatsoliinille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle, sinulla on ahdaskulmaglaukooma, käytät samanaikaisesti MAO:n estäjiin kuuluvaa lääkettä tai tiettyjä masennuslääkkeitä. On olemassa riski, että verenpaineesi nousee.

Käyttö raskauden ja imetyksen aikana vain lääkärin ohjeen mukaan.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat nenän limakalvojen kirvely ja kuivuminen.