Vatsavaivat ja suolisto

Lactulos ratiopharm

Lactulos ratiopharm on aikuisille ja lapsille sopiva ummetuslääke. Se vaikuttaa alentamalla suolen sisällön pH:ta ja keräämällä suoleen nestettä, mikä johtaa ulostamisen helpottumiseen.

Tuote-edut

  • Aikuisille ja lapsille sopiva
  • Hyvänmakuinen
  • Helppo annostella esimerkiksi juomaan sekoitettuna

Käyttötarkoitus

Lactulos ratiopharm 667 mg/ml on aikuisille ja lapsille sopiva ummetuslääke. Lactulos ratiopharm vaikuttaa alentamalla suolen sisällön pH:ta ja keräämällä suoleen nestettä, mikä johtaa ulostamisen helpottumiseen. Vaikuttava aine laktuloosi. Lääke/tuotemuoto: oraaliliuos. Pakkauskoko 300 ml, 500 ml ja 1000 ml. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ja tarkasta valmisteen annostelu ennen sen käyttöä. Itsehoitolääke.

Lactulos ratiopharm ‐oraaliliuos tulee ottaa nesteen kera esimerkiksi kahviin tai teehen sekoitettuna tyhjään vatsaan.

Laktuloosi

Älä käytä jos, olet yliherkkä (allerginen) laktuloosille tai jollekin muulle valmisteen sisältämälle aineelle, jos sinulla on todettu perinnöllinen galaktoosin aineenvaihduntahäiriö (galaktosemia) tai jos sinulla on todettu suolitukos.

Valmiste on hyvänmakuinen. Vaaratilanteiden välttämiseksi se on syytä säilyttää pienten lasten ulottumattomissa. Jos käytät Lactulos ratiopharm ‐oraaliliuosta niin suuria annoksia, että sinulla on jatkuvasti ripuli, saattaa seurauksena olla elektrolyyttien (erityisesti kaliumin) vajaus. Tämä saattaa voimistaa tiettyjen sydänsairauksien kuten sydämen vajaatoiminnan ja rytmihäiriöiden hoitoon käytettävien lääkkeiden (esim. digoksiinin) vaikutusta.

Lactulos ratiopharmia voi käyttää pakkauksen ohjeen mukaisesti raskauden ja imetyksen aikana.

Ilmavaivoja esiintyy useammalla kuin yhdellä käyttäjällä kymmenestä, erityisesti hoidon alussa. Useimmiten ilmavaivat lakkaavat itsestään, mutta joskus annosta on kuitenkin tarpeen pienentää vaivojen helpottamiseksi.
Suuret laktuloosiannokset voivat aiheuttaa ripulia. Tällaisessa tapauksessa annosta on pienennettävä tai valmisteen käyttö lopetettava. Tarvittaessa on huolehdittava nesteytyksestä tilanteeseen soveltuvalla tavalla. Suuria annoksia käytettäessä saattaa ilmetä pahoinvointia ja oksentelua. Myös vatsakipua voi esiintyä.aivoja esiintyy useammalla kuin yhdellä käyttäjällä kymmenestä, erityisesti hoidon alussa. Useimmiten ilmavaivat lakkaavat itsestään, mutta joskus annosta on kuitenkin tarpeen pienentää vaivojen helpottamiseksi.
Suuret laktuloosiannokset voivat aiheuttaa ripulia. Tällaisessa tapauksessa annosta on pienennettävä tai valmisteen käyttö lopetettava. Tarvittaessa on huolehdittava nesteytyksestä tilanteeseen soveltuvalla tavalla. Suuria annoksia käytettäessä saattaa ilmetä pahoinvointia ja oksentelua. Myös vatsakipua voi esiintyä.