Vatsavaivat ja suolisto

Macrogol ratiopharm

Macrogol ratiopharm-annosjauhe pitkään jatkuneeseen tai tilapäiseen ummetuksen hoitoon. Sisältää makrogolia sekä elektrolyyttejä (kalium- ja natriumsuoloja), jotka ylläpitävät kehon neste- ja suolatasapainoa. Makuna on appelsiini-sitruuna-lime.

Tuote-edut

  • Helppokäyttöinen ja hellävarainen annosjauhe pitkään jatkuneeseen tai tilapäiseen ummetukseen.
  • Makuna appelsiini-sitruuna-lime.
  • Sisältää myös elektrolyyttejä kehon suolatasapainon tukemiseen. Gluteeniton ja laktoositon.

Käyttötarkoitus

Macrogol ratiopharmia käytetään pitkäaikaisen ummetuksen hoitoon. Valmisteen sisältämä makrogoli sitoo itseensä nestettä ja pehmentää siten ulostetta. Valmistetta voi käyttää pitkiäkin aikoja ilman tottumisen riskiä.

Annostus: 1 annospussi 1-3 kertaa päivässä. Liuota yhden annospussin sisältö lasillisen vettä (125ml). Annostusta tulee sovittaa vasteen mukaan sopivaksi. Pakkauskoot: 10, 20 ja 50 annospussia. Terveydenhuollon laitteet ja tarvikkeet.

Tutustu huolella pakkauksessa olevaan käyttöohjeeseen.

MULTI-FI-01213 01 24

Makrogoli 3350 (13,121 g/pussi), natriumkloridi (0,350 g/pussi), natriumvetykarbonaatti (0,179 g/pussi), kaliumkloridi (0,046 g/pussi), sakkariininatrium ja appelsiini-sitruuna-lime-aromi

 

Älä käytä, jos olet yliherkkä (allerginen) jollekin valmisteen sisältämälle aineelle, sinulla on suolen ahtauma tai tukkeuma, sinulla vakava tulehduksellinen suolistosairaus (esim. Crohnin tauti, haavainen paksusuolentulehdus)
tai sinulla on epämääräisiä vatsakipuja, joiden syytä ei tiedetä.

Raskauden ja imetyksen aikainen käyttö vain lääkärin harkinnan jälkeen. Ei suositella alle 12-vuotiaille lapsille.

 

Mahdolliset haittavaikutukset ovat ruoansulatuskanavaan liittyviä haittoja kuten alavatsan turvotusta, lisääntyneitä suolistoääniä tai pahoinvointia. Ripulia voi esiintyä hoidon alussa ja etenkin suuria annoksia käytettäessä. Yliherkkyysreaktiot ovat erittäin harvinaisia.