Allergia

Levocetirizin ratiopharm 5 mg

Levocetirizin ratiopharm 5 mg on allergialääke, joka lievittää allergiseen nuhaan liittyvää aivastelua, nenän ärsytystä, vuotamista ja tukkoisuutta, silmien kutinaa, punoitusta ja vuotamista sekä ihottumia

Tuote-edut

 • Allergiseen nuhaan liittyvien nenä- ja silmäoireiden hoitoon
 • Nokkosihottumaan
 • 1 tabletti vuorokaudessa aikuisille ja vähintään 6-vuotiaille lapsille

Käyttötarkoitus

Levocetirizin ratiopharm 5 mg on allergialääke, joka on tarkoitettu siitepölyallergiaan liittyvien nenä- ja silmäoireiden hoitoon (nenän ja silmien limakalvojen allerginen tulehdus) sekä nokkosihottumaan (urtikaria). Vaikuttava aine levosetiritsiini on antihistamiini.

Pakkauskoot: 10, 30 ja 100 kalvopäällysteistä tablettia. Säilyvyys: 3 vuotta. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Miten antihistamiini toimii?

Antihistamiinit, kuten Levocetirizin ratiopharm, lievittävät edellä mainittuihin sairauksiin liittyviä epämiellyttäviä oireita ja tuntemuksia, kuten aivastelua, nenän ärsytystä, vuotamista ja tukkoisuutta, silmien kutinaa, punoitusta ja vuotamista sekä ihottumia.

Annostus

Aikuiset ja vähintään 6-vuotiaat lapset: suositeltu annos on yksi tabletti vuorokaudessa.
Tabletit niellään kokonaisina veden kera ja ne voi ottaa sekä ruokailun yhteydessä, että ilman ateriaa. Vuorokausiannos suositellaan otettavaksi yhtenä kerta-annoksena.
Hoidon kesto riippuu oireidenluonteesta, kestosta ja etenemisestä. Kysy apteekista tai lääkäriltä neuvoa.

Milloin lääkäriin?

Jos oireet eivät helpota viiden päivän kuluessa lääkityksen aloittamisesta, ota yhteyttä lääkäriin.

MULTI-FI-00622-02-22

Vaikuttava aine on levosetiritsiinidihydrokloridi. Yksi kalvopäällysteinen tabletti sisältää 5 mg levosetiritsiinidihydrokloridia (joka vastaa 4,2 mg levosetiritsiiniä).

Muut aineet

 • tabletin ytimessä ovat: mikrokiteinen selluloosa, laktoosimonohydraatti; kolloidinen, vedetön piidioksidi ja magnesiumstearaatti.
 • tabletin päällysteessä ovat: hypromelloosi, titaanidioksidi (E 171) ja makrogoli 400

 

Älä käytä:

 • jos olet allerginen levosetiritsiinidihydrokloridille, setiritsiinille, hydroksitsiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle (lueteltu kohdassa 6)
 • jos sinulla on joskus ollut jostakin toisesta antihistamiinista (saman lääkeryhmän lääkkeestä) johtuva allergia- eli yliherkkyysreaktio 2
 • jos sinulla on vaikea munuaisten vajaatoiminta (voimakkaasti heikentynyt munuaisten toiminta ja kreatiniinipuhdistuma alle 10 ml/min).

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Levocetirizin ratiopharmia:

 •  Jos sinulla on vaikeuksia tyhjentää virtsarakkosi (selkäydinvamman tai eturauhasen liikakasvun takia), kysy neuvoa lääkäriltä.
 • Jos sinulla on epilepsia tai kouristusten riski, kysy neuvoa lääkäriltä, sillä Levocetirizin ratiopharm – tablettien käyttö voi vaikeuttaa kouristuskohtauksia.
 • Jos olet menossa allergiatesteihin, kysy lääkäriltäsi, pitäisikö sinun lopettaa Levocetirizin ratiopharm – tablettien ottaminen useita päiviä ennen testejä. Tämä lääke saattaa vaikuttaa allergiatestiesi tuloksiin.

Levocetirizin ratiopharmin käyttöä ei suositella alle 6-vuotiaille lapsille, koska kalvopäällysteisiä tabletteja käytettäessä annosta ei voida muuttaa heille sopivaksi.

Muut lääkevalmisteet ja Levocetirizin ratiopharm Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät, olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä.

Levocetirizin ratiopharm alkoholin ja muiden aivojen toimintaan vaikuttavien aineiden kanssa

Varovaisuus on tarpeen, jos Levocetirizin ratiopharmia käytetään samanaikaisesti alkoholin tai muiden aivojen toimintaan vaikuttavien aineiden kanssa. Herkillä potilailla Levocetirizin ratiopharm -tablettien ja alkoholin tai muiden aivojen toimintaan vaikuttavien aineiden samanaikainen käyttö saattaa heikentää tarkkaavaisuutta ja suorituskykyä entisestään.

Ajaminen ja koneiden käyttö

Joillakin potilailla saattaa esiintyä Levocetirizin ratiopharm -hoidon aikana uneliaisuutta / tokkuraisuutta, väsymystä ja uupumusta. Aja autoa tai käytä koneita varoen, kunnes tiedät miten lääke vaikuttaa sinuun. Erityisissä kokeissa ei kuitenkaan nähty viitteitä siitä, että lääke heikentäisi terveiden koehenkilöiden psyykkistä valppautta, reaktiokykyä tai ajamiskykyä, kun kokeissa käytettiin levosetiritsiinin suositusannosta.

Levocetirizin ratiopharm sisältää laktoosia

Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Yleisiä haittavaikutuksia (esiintyy todennäköisesti alle yhdellä kymmenestä käyttäjästä) ovat suun kuivuminen, päänsärky, väsymys ja uneliaisuus tai tokkuraisuus.