Allergia

Momesonex 50 mikrogrammaa/annos

Momesonex 50 µg/annos nenäsumute on tehokas allergialääke siitepölynuhan hoitoon.

Tuote-edut

  • Siitepölynuhaan
  • Tehokas nenäsumute
  • 140 annosta

Käyttötarkoitus

Momesonex-nenäsumutetta käytetään vähintään 18-vuotiaille aikuisille siitepölynuhan (jota myös kutsutaan kausiluonteiseksi allergiseksi nuhaksi) hoitoon. Siitepölynuha, jota esiintyy tiettynä vuodenaikana, on puiden, ruohojen ja rikkaruohojen siitepölyn sekä home- ja sieni-itiöiden hengittämisestä aiheutuva allerginen reaktio. Momesonex vähentää turvotusta ja ärsytystä nenässä, ja lievittää näin siitepölynuhan aiheuttamaa aivastelua, kutinaa ja tukkoisuutta tai nenän vuotamista. 140 annosta. Vaikuttava aine: mometasonifuroaatti. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ja tarkasta valmisteen annostelu ennen sen käyttöä. Itsehoitolääke.

Mometasonifuroaatti.

Älä käytä jos:
‐ jos olet allerginen mometasonifuroaatille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle
‐ jos sinulla on hoitamaton infektio nenässäsi esim. herpes, Momesonex‐nenäsumutteen käyttö voi pahentaa sitä. Sinun tulee odottaa, että infektio on parantunut ennen nenäsumutteen käytön aloittamista.

Jos et ala tuntea oloasi yhtään paremmaksi 7 päivän kuluessa, käänny lääkärin puoleen. Momesonex –nenäsumutetta ei saa käyttää yhtäjaksoisesti kolmea kuukautta pidempään ilman lääkärin määräystä.

Käyttö raskauden ja imetyksen aikana vain lääkärin ohjeen mukaan.

Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, aivastelu ja nenän ärsytys/polttava tunne nenässä, nenäverenvuoto, kipu nenässä tai kurkussa, nenän haavaumat ja hengitystieinfektiot.

Lue myös

Tämä sisältö on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja vaatii kirjautumisen Fimnet-tunnuksilla.