Allergia

Nasofan 50 mikrog/annos

Nasofan 50 mikrog/annos nenäsumute hillitsee tehokkaasti siitepölyallergiaan liittyviä allergisen nuhan oireita. Se vähentää nenän tulehdusta, turvotusta ja ärsytystä.

Tuote-edut

 • Tehokas paikallishoito siitepölyallergian nenäoireisiin
 • Lievittää nenän turvotusta ja ärsytystä
 • Vähentää nenän limakalvojen tulehdusta

Käyttötarkoitus

Nasofan‐nenäsumutetta käytetään kausiluonteisen allergisen nuhan (esimerkiksi heinänuhan) hoitoon. Sen vaikuttava aine flutikasonipropiaatti vähentää nenän turvotusta, ärsytystä ja tulehdusta.

Nasofan‐nenäsumutetteella on tulehdusta hillitsevä vaikutus. Nenään suihkutettuna se vähentää turvotusta ja ärsytystä Vaikutus havaitaan muutaman vuorokauden säännöllisen käytön jälkeen. Siitepölyallergikkojen hoito olisi hyvä aloittaa ennen siitepölykauden alkua.

Pakkauskoko: 60 annosta. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ja tarkista valmisteen annostelu ennen käyttöä. Itsehoitolääke.

Annostus

Suihkuta 1-2 suihketta kumpaankin sieraimeen kerran vuorokaudessa, mieluiten aamuisin. Yli 18-vuotiaille. Kun oireet ovat hallinnassa, voidaan ylläpitoannoksena käyttää yhtä sumutusannosta/sierain kerran vuorokaudessa (100 mikrog).
Oireet helpottuvat 3-4 vuorokauden säännöllisen käytön jälkeen. Jos allergiaoireesi eivät lievity 7 päivässä, ota yhteys lääkäriisi ja lopeta valmisteen käyttö.

Käyttöohjeet

 • Ennen ensimmäistä käyttökertaa, paina pumppua kuusi kertaa alaspäin ja vapauttamalla se aina pumppauskertojen välissä.
 • Jos Nasofan nenäsumutetta ei ole käytetty seitsemään vuorokauteen, pullo on valmisteltava uudelleen käyttöön painamalla ja vapauttamalla pumppu niin monta kertaa, että tuloksena on hienojakoista sumua. Säilyvyys: 3 vuotta avattuna.

MULTI-FI-00614-02-22

Flutikasonipropionaatti.

Älä käytä, jos olet allerginen (yliherkkä) flutikasonipropionaatille tai lääkkeen jollekin muulle aineelle. Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla esiintyy näön hämärtymistä tai muita näköhäiriöitä.
Tällä lääkevalmisteella ei ole haitallista vaikutusta ajokykyyn ja koneiden käyttökykyyn.

Nasofan‐nenäsumute sisältää säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia (40 mikrogrammaa/sumuteannos), joka voi aiheuttaa ihoärsytystä ja bronkospasmia (keuhkoputkien ahtauma).

Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Nasofan-nenäsumutetta,

 •  jos sinulle on joskus tehty nenäleikkaus
 • jos sinulla on tai on hiljattain ollut nenähengitysteiden infektio
 • jos sinulla on tai on hiljattain ollut jokin hoitamaton infektio, tuberkuloosi tai silmäherpes
 • jos sinua on hiljattain hoidettu ruiskeena annettavilla steroideilla tai olet käyttänyt suun kautta otettavia steroideja pitkään.

Nasofan-nenäsumute pitää yleensä kausiluonteisen allergisen nuhan (heinänuhan) hallinnassa. Jos kuitenkin altistut suurille siitepölymäärille, lisähoito voi auttaa muiden oireiden, kuten silmien kutinan, hallinnassa. Ota tässä tapauksessa yhteyttä lääkäriin.

Lapset ja nuoret: Nasofan-nenäsumutteen mahdollisia systeemisiä vaikutuksia voi olla lasten ja nuorten kasvun hidastuminen ja harvemmin psykologiset tai käyttäytymiseen liittyvät vaikutukset, kuten psykomotorinen hyperaktiivisuus, unihäiriöt, ahdistuneisuus, masentuneisuus tai aggressiivinen käyttäytyminen (erityisesti lapsilla).

Muut lääkevalmisteet ja Nasofan:

 • Kerro lääkärille, jos parhaillaan otat tai olet äskettäin ottanut muita lääkkeitä, myös lääkkeitä, joita saa ilman lääkärin määräystä.

Jotkin lääkkeet voivat muuttaa Nasofan-nenäsumutteen vaikutusta. Erityisen tärkeää on ilmoittaa lääkärille tai apteekkiin, jos käytät:

 • sieni-infektioiden hoitoon käytettäviä lääkkeitä (esim. ketokonatsolia)
 • jotkin lääkkeet saattavat voimistaa Nasofan-nenäsumutteen vaikutuksia, ja lääkäri saattaa haluta seurata sinua tarkemmin, jos otat näitä lääkkeitä (kuten jotkin HIV-lääkkeet: ritonaviiri, kobisistaatti).

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Hyvin yleinen haittavaikutus on nenäverenvuoto. Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, epämiellyttävä maku suussa tai epämiellyttävä haju nenässä, kurkun ja nenäonteloiden kuivuus ja ärtyneisyys sekä aivastelu.

Nasofan‐nenäsumute sisältää säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia (40 ikrogrammaa/sumuteannos), joka voi aiheuttaa ihoärsytystä ja bronkospasmia (keuhkoputkien ahtauma).

Jos lääkettä käytetään pitkään, bentsalkoniumkloridi voi aiheuttaa nenän limakalvojen turvotusta. Jos tällaisia oireita esiintyy ja nenä on jatkuvasti tukkoinen, tulisi siirtyä käyttämään säilöntäaineetonta nenään tarkoitettua lääkevalmistetta. Jos sellaista ei ole saatavilla, tulisi käyttää muita valmistemuotoja.