Allergia

Nasofan 50 mikrog/annos

Tehokas nenäsumute, joka hillitsee allergista nuhaa, vähentää tulehdusta, turvotusta ja ärsytystä.

Tuote-edut

  • Tehokas
  • Allergiseen nuhaan

Käyttötarkoitus

Nasofan‐nenäsumutetta käytetään kausiluonteisen allergisen nuhan (esimerkiksi heinänuhan) hoitoon. Nasofan‐nenäsumutetteella on tulehdusta hillitsevä vaikutus. Nenään suihkutettuna se vähentää turvotusta ja ärsytystä. Lääkettä voivat käyttää aikuiset (yli 18‐vuotiaat). Nasofan ei vaikuta heti. Vaikutus havaitaan muutaman vuorokauden säännöllisen käytön jälkeen. Siitepölyallergikkojen hoito olisi hyvä aloittaa ennen siitepölykauden alkua. Pakkauskoko: 60 annosta. Vaikuttava aine: flutikasonipropionaatti. Tutustu huolella pakkausselosteeseen ja tarkasta valmisteen annostelu ennen sen käyttöä. Itsehoitolääke.

MULTI-FI-00388-6-21

Flutikasonipropionaatti.

Älä käytä jos olet allerginen (yliherkkä) flutikasonipropionaatille tai lääkkeen jollekin muulle aineelle. Ota yhteyttä lääkäriin, jos sinulla esiintyy näön hämärtymistä tai muita näköhäiriöitä.

Jos allergiaoireesi eivät lievity 7 päivässä, lopeta nenäsumutteen käyttö ja ota yhteys lääkäriisi.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Hyvin yleinen haittavaikutus on nenäverenvuoto. Yleisiä haittavaikutuksia ovat päänsärky, epämiellyttävä maku suussa tai epämiellyttävä haju nenässä, kurkun ja nenäonteloiden kuivuus ja ärtyneisyys sekä aivastelu. Nasofan‐nenäsumute sisältää säilöntäaineena bentsalkoniumkloridia (40 mikrogrammaa/sumuteannos), joka voi aiheuttaa ihoärsytystä ja bronkospasmia (keuhkoputkien ahtauma). Jos lääkettä käytetään pitkään, bentsalkoniumkloridi voi aiheuttaa nenän limakalvojen turvotusta. Jos tällaisia oireita esiintyy ja nenä on jatkuvasti tukkoinen, tulisi siirtyä käyttämään säilöntäaineetonta nenään tarkoitettua lääkevalmistetta. Jos sellaista ei ole saatavilla, tulisi käyttää muita valmistemuotoja.

Tutustu myös

Tämä sisältö on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja vaatii kirjautumisen Fimnet-tunnuksilla.

Lue myös

Tämä sisältö on suunnattu terveydenhuollon ammattilaisille ja vaatii kirjautumisen Fimnet-tunnuksilla.