Allergia

Loratadin ratiopharm 10 mg

Loratadin ratiopharm on allergialääke, joka lievittää allergisen nuhan (esimerkiksi heinänuhan) oireita, kuten aivastelua, nenän vuotamista tai kutinaa sekä silmien kirvelyä tai kutinaa. Se vähentää myös nokkosihottuman oireita.

Tuote-edut

  •  Allergialääke aikuisille ja vähintään 12-vuotiaille lapsille
  •  Lievittää allergisen nuhan nenä- ja silmäoireita
  •  Vähentää nokkosihottuman oireita

Käyttötarkoitus

Loratadin ratiopharm sisältää vaikuttavana aineena loratadiinia, joka kuuluu antihistamiinien lääkeaineryhmään. Se lievittää allergisen nuhan (esimerkiksi heinänuhan) oireita, kuten aivastelua, nenän vuotamista tai kutinaa sekä silmien kirvelyä tai kutinaa aikuisilla sekä vähintään 12-vuotiailla lapsilla. Se vähentää myös nokkosihottuman oireita (kutinaa, punoitusta sekä paukamien lukumäärää ja kokoa).

Pakkauskoot: 10, 30 ja 100 tablettia. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Miten loratadiini vaikuttaa?

Loratadiini lievittää allergiaoireita pysäyttämällä kehon tuottaman histamiini-nimisen aineen vaikutukset allergisen reaktion yhteydessä.

Annostus

Suositeltu annos aikuisille ja vähintään 12-vuotiaille nuorille on 1 tabletti kerran vuorokaudessa vesilasillisen kera, aterian yhteydessä tai tyhjään mahaan. Käänny lääkärin puoleen, ellet tunne oloasi paremmaksi tai jos tunnet olosi huonommaksi viiden päivän jälkeen.

MULTI-FI-01188 12 23

Vaikuttava aine on loratadiini. Yksi tabletti sisältää 10 mg loratadiinia. Muut aineet ovat laktoosimonohydraatti, mikrokiteinen selluloosa, maissitärkkelys ja magnesiumstearaatti.

Älä käytä jos olet allerginen loratadiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Loratadin ratiopharmia, jos sinulla on maksasairaus tai olet menossa ihotesteihin allergiasi vuoksi. Älä ota Loratadin ratiopharmia kahteen päivään ennen testejä, sillä lääke voi vaikuttaa koetuloksiin. Tätä lääkevalmistetta ei tule antaa alle 6-vuotiaille lapsille tai lapsille, jotka painavat alle 30 kg. Tätä lääkevalmistetta ei tule antaa itsehoidossa alle 12-vuotiaille lapsille.

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät, olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä.

Yleinen haittavaikutus (esiintyy enintään 1 käyttäjällä kymmenestä) on uneliaisuus.