Allergia

Loratadin ratiopharm 10 mg

Loratadin ratiopharm 10 mg on allergialääke allergisen nuhan sekä allergiasta johtuvien silmäoireiden ja nokkosihottuman hoitoon ja ehkäisyyn. Loratadiini on väsyttämätön antihistamiini.

Tuote-edut

  • Väsyttämätön antihistamiini
  • Lievittää allergisen nuhan nenä- ja silmäoireita
  • Nokkosihottumaan

Käyttötarkoitus

Loratadin ratiopharm 10 mg on allergialääke, joka on tarkoitettu allergiseen nuhaan liittyvien nenä- ja silmäoireiden hoitoon (nenän vuotamista, kutinaa tai tukkoisuutta sekä aivastelua, silmien punoitusta ja kutinaa ja silmien vuotamista) sekä nokkosihottuman hoitoon (ihon turvotus, punoitus ja kutina).

Pakkauskoot: 10, 30 ja 100 tablettia. Tutustu huolella pakkausselosteeseen. Itsehoitolääke.

Miten loratadiini vaikuttaa?

Loratadiini on väsyttämätön antihistamiini, jota käytetään joidenkin allergisten sairauksien hoitoon. Tämä lääke vaikuttaa estämällä histamiinin vaikutuksia. Histamiini on mukana allergisten reaktioiden kehittymisessä.

Annostus

Suositeltu annos aikuisille ja yli 12-vuotiaille: 10 mg (yksi tabletti) kerran vuorokaudessa.
Käänny lääkärin puoleen, ellet tunne oloasi paremmaksi tai jos tunnet olosi huonommaksi viiden päivän jälkeen.

On tärkeää, että lääkäri varmistaa oikean diagnoosin ja lääkityksen tarpeen. Näin vältetään muiden kuin allergisten oireiden turha hoito antihistamiinilääkkeellä. Hoidon kesto riippuu oireidesi luonteesta, kestosta ja etenemisestä. Kysy apteekista tai lääkäriltä neuvoa.

MULTI-FI-00623-02-22

Vaikuttava aine on loratadiini. Yksi tabletti sisältää 10 mg loratadiinia.

Muut aineet ovat laktoosimonohydraatti, mikrokiteinen selluloosa, maissitärkkelys ja magnesiumstearaatti.

 

Älä käytä jos olet allerginen loratadiinille tai tämän lääkkeen jollekin muulle aineelle.
Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen kuin käytät Loratadin ratiopharmia, jos sinulla on vaikea maksasairaus.

Tätä lääkettä ei saa antaa alle 30 kg painaville tai alle 2-vuotiaille lapsille. Loratadin ratiopharmia ei saa antaa alle 12-vuotiaille lapsille ilman lääkärin määräystä.

Kerro lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle, jos parhaillaan käytät, olet äskettäin käyttänyt tai saatat käyttää muita lääkkeitä. Jos olet menossa allergian toteamiseksi tehtävään ihotestiin, lopeta Loratadin ratiopharmin käyttö vähintään 48 tuntia ennen testiä, sillä loratadiinin käyttö saattaa vaikuttaa testin tuloksiin.

Alkoholin käyttöä ei tarvitse välttää tämän lääkkeen käytön yhteydessä.
Ajaminen ja koneiden käyttö

Loratadin ratiopharm -hoidon aikana saattaa esiintyä uneliaisuutta tai huimausta. Älä aja autoa tai käytä koneita, jos saat tällaisia haittavaikutuksia. Lääke voi heikentää kykyä kuljettaa moottoriajoneuvoa tai tehdä tarkkaa keskittymistä vaativia tehtäviä. On omalla vastuullasi arvioida, pystytkö näihin tehtäviin lääkehoidon aikana. Lääkkeen vaikutuksia ja haittavaikutuksia on kuvattu muissa kappaleissa. Lue koko pakkausseloste opastukseksesi. Keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa, jos olet epävarma.

Tämä valmiste sisältää laktoosia. Jos lääkäri on kertonut, että sinulla on jokin sokeri-intoleranssi, keskustele lääkärin kanssa ennen tämän lääkevalmisteen ottamista.

Jos olet raskaana tai imetät, epäilet olevasi raskaana tai jos suunnittelet lapsen hankkimista, kysy lääkäriltä tai apteekista neuvoa ennen tämän lääkkeen käyttöä. Älä käytä Loratadin ratiopharm tabletteja, jos olet tai epäilet olevasi raskaana tai imetät.

Yleisiä haittavaikutuksia (esiintyy 1‐10 käyttäjällä sadasta) ovat päänsärky, hermostuneisuus, väsymys, univaikeudet ja lisääntynyt ruokahalu.